Aktier: C20 indleder fredagens handel med fald

Fredagen starter ud med røde tal på det danske aktiemarked, hvor det danske eliteindeks, C20 Cap, falder 0,4 pct. til 1002,67 fra morgenstunden.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag eftermiddag holdt de danske aktier sig i grønt det meste af dagen, men i de sidste handler satte mismodet ind, og det danske C20 Cap-indeks endte med et fald på 0,1 pct. til 1006,12.

Flere mindre regnskaber

En travl uge på fondsbørsen sluttes af fredag med en række mindre regnskaber. Det første i rækken var fra biotekselskabet Bavarian Nordic, der før børsåbningen fremlagde regnskabstal for første kvartal.

Selskabet fastholder sine forventningerne til hele året, efter at første kvartal bød på et nettounderskud på 129 mio. kr. mod et overskud på 45 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen i første kvartal landede på beskedne 23 mio. kr. mod 235 mio. kr. i de første tre måneder af 2015. Forsknings- og udviklingsomkostninger var på 104 mio. kr. i kvartalet, hvilket var et fald fra 119 mio. kr. Aktien falder 3,7 pct. til 250,50 kr. umiddelbart efter åbningen.

Chemometec er en smule længere fremme i sit regnskabsår, og virksomheden, der producerer apparater til celletælling, fremlagde regnskab for tredje kvartal kort efter børsåbningen.

Selskabet præciserer forventningerne til regnskabsåret 2015/2016. Chemometec venter nu, at både omsætningen og driftsresultatet (EBITDA) rammer i den øvre ende af de udmeldte intervaller på henholdsvis 78-82 mio. kr. og 19-25 mio. kr. Aktien reagerer med en stigning på 2,8 pct. til 40,80 kr.

It-virksomheden NNIT er også klar med tal for første kvartal, og forud for regnskabet venter selskabet en omsætningsvækst i faste valutakurser på "mindst" 5 pct. og en overskudsgrad på 10-11 pct. i 2016. Aktien falder forud for regnskabet med 0,5 pct. til 183 kr.

Også Djurslands Bank fremlægger første kvartalsregnskab fredag, og banken venter i hele 2016 et basisresultat før nedskrivninger, kursreguleringer og skat i intervallet 75-90 mio. kr. Aktien åbner uændret.

Pandora og Mærsk i fokus

I eliteindekset kan Pandora igen fredag løbe med noget af opmærksomheden, efter at Royal Bank of Canada som den seneste i rækken har opjusteret kursmålet for aktien til 1200 kr. fra 1100 kr. Banken fastholder anbefalingen "outperform". Efter de gode resultater fra første kvartal, som tirsdag medførte en opjustering, har analytikerne stået i kø for at opjustere kursmålet for aktien. Pandora-aktien stiger 0,1 pct. til 949 kr. fra morgenstunden.

A.P. Møller-Mærsk er også i fokus, da olieprisernes stigning er sat en smule på pause. Samtidig blev det fredag morgen bekræftet, at en ny alliance blandt flere store asiatiske og europæiske containerrederier er indgået på alle vestgående ruter. B-aktien åbner 0,6 pct. lavere i 8660 kr.