Aktier: C20 i fin form trukket op af trekløver

En trekløver af FLSmidth, ISS og Novo trak de danske aktier op i tirsdagens handel. Bortset fra stigningen i Novo er der ingen klar forklaring på trekløverets stigningerne. Uden for C20 stod Bang & Olufsen for kursmæssig vellyd.

C20 Cap-indekset endte tirsdag 0,6 pct. højere i 971,42 og dermed i rekord. Ude i Europa var der stigninger på op til 0,9 pct. i Tyskland

- Den generelle tendens tirsdag er nok, at aktier, der er faldet de seneste dage, revancherer sig, men det omvendte er tilfældet for dem, der er steget, siger senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger og fremhæver også, at aktivitetstal fra Eurozonen i form af Markit PMI-tal, der var bedre end ventet, er med til at understøtte den genrelle positive stemning.


FLSmidth aktien endte i toppen, og det er umiddelbart svært at forklare. FLS endte dagen med en stigning på 3,1 pct. i 319,30 kr.


- Vi har fået svagere aktivitetstal fra Kina, råvareselskaber stiger ikke tirsdag, og selskabet mangler ordrer. Det burde ikke være en cocktail, der giver stigninger til FLS, siger Jesper Bamberger.


Den forklaring, han pegede på, er, at andre cykliske aktier generelt havde en god dag.


ISS steg 1,9 pct. til 227,70 kr. uden åbenlyse årsager.


- Jeg tror også blot, at ISS-aktien revancherer sig for et par halvsure dage, lyder det fra Nordea rådgiveren.

Novo Nordisk steg 1,8 pct. til 227,70 kr. som en reaktion på et fald mandag og ikke mindst på markedsføringstilladelsen til vægttabsmidlet Saxenda fra EU-Kommissionen, der kom sent mandag. Ikke uventet, men det giver kursmedvind.


Danske Banks gode performance skyldtes blandt andet, at Citigroup har løftet sin anbefaling til ”køb” fra ”neutral” og øget kursmålet til 210 kr. fra 185 kr. Men mandagens meddelelse fra Nationalbanken om en udvidelse af foliorammen til gavn for bankerne spiller også fortsat positivt ind.

Danske Bank steg 0,7 pct. til 179,60 kr.

Nordea har også været gennem Citigroup-analytikernes regneark, og det har resulteret i et løftet kursmål. Kursmålet hedder nu 130 svenske kr. (104 danske kr.) fra 115 svenske kr. Nordea faldt dog 0,1 pct. til 86,30 kr.

Der er opstået sød musik mellem Bang & Olufsen og amerikanske HP. De to har indgået et samarbejde, og det får aktierne til at stige i B&O, som tirsdag lukkede 7,2 pct. højere i 52 kr. - det højeste siden september-oktober sidste år.


- HP blåstempler B&O's kernekompetence: lyd. Og jeg synes, det lyder spændende, at B&O skal til at lave lyd til HP's kunder, siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Topsil kunne i sit regnskab se tilbage på et særdeles vanskeligt 2014, hvor en reklamation fra en af selskabets største kunder ramte både omsætning og indtjening hårdt. Omsætningen dykkede med 13 pct. til 272,3 mio. kr. og resultat af primær drift (EBITDA) viste et underskud på 9,4 mio. kr.

Topsil vurderer, at reklamationssagen samlet har belastet EBITDA-resultatet med ca. 30 mio. kr. På bundlinjen endte 2014 dermed et underskud på 42,1 mio. kr. mod et underskud i 2013 på 9,8 mio. kr.


I 2015 venter selskabet en omsætningsfremgang i niveauet 0-5 pct. og et EBITDA i niveauet 10-20 mio. kr.

Topsil-aktien faldt 7,8 pct. til 47 øre.

Efter børstid ventes der regnskab fra Andersen & Martini.

/ritzau/FINANS