Aktier: C20 halter lidt i forhold til resten af Europa

Godt hjulpet af stigninger til Novozymes og A.P. Møller-Mærsk ligger det danske C20 Cap-indeks tirsdag middag 0,2 pct. højere i 1017,60. Som følge af fortsat pres på Novo Nordisk kan det danske marked dog ikke helt hamle op med stigningerne i det øvrige Europa.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

I Paris og Frankfurt ligger de ledende indeks ved middagstid til stigninger på omkring 0,6-0,8 pct., mens det britiske marked stikker ud med en stigning på 1,2 pct. understøttet af pundets fortsatte nedtur.

B&O MED NYT UNDERSKUD

Bang & Olufsen afleverede tirsdag morgen regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2016/17, hvor Struer-firmaet i perioden har øget omsætningen og reduceret underskuddet sammenlignet med samme kvartal året før.

Bundlinjen er dog fortsat blodrød og viser et tab på 67 mio. kr.

»Første kvartal tegner et billede af et udfordret B&O. Samlet set er salget lidt lavere end ventet, mens indtjeningen er præcis så udfordret, som jeg havde regnet med«, siger senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

For hele regnskabsåret venter Bang & Olufsen, der ligger uændret i 69,50 kr., fortsat en stigende omsætning sammenlignet med 2015/16 samt en forbedring i driftsresultatet, EBITDAC.

MÆRSK I WALL STREET JOURNAL

Uden selskabsspecifikke nyheder har Novozymes lagt sig i toppen af C20 med en stigning på 1,5 pct. til 293,50 kr., og investorerne viser også god appetit på Mærsk, hvis B-aktie stiger 1,1 pct. til 9770 kr.

Wall Street Journal skriver med henvisning til kilder med indsigt i sagen, at A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, næppe vil købe hverken Hanjin Shipping eller Hyundai Merchant Marine.

Artiklen modsiger dermed spekulationer om, at Maersk Line skulle være på vej til at overtage eller købe aktiver fra de økonomisk trængte sydkoreanske rederier. Ifølge avisens kilder vil Maersk Line i stedet vente på, at andre kriseramte operatører begynder at spejde efter en redningsplanke for at undgå en konkurs.

FORTSAT PRES PÅ NOVO

Novo Nordisk-aktien fortsætter med at sive i tirsdagens handel, hvor den ved middagstid ligger 0,5 pct. lavere i 270,10 kr. Siden nedjusteringen i august, hvor historierne om prispres på det amerikanske marked for alvor så dagens lys, er aktien faldet med 26 pct.

Tirsdag har det amerikanske finanshus Sanford C. Bernstein sænket sit kursmål for Novo Nordisk til 310 kr. fra 345 kr., mens anbefalingen "market perform" består.

FLERE INDLEDTE DÆKNINGER

Uden for eliteindekset har den schweiziske storbank Credit Suisse indledt dækning af Dong Energy, viser data fra Bloomberg. Det sker med anbefalingen "outperform" og et kursmål på 310 kr. Dong stiger 1,9 pct. til 279,10 kr.

Og blandt eliteaktierne har svenske Handelsbanken genoptaget analysedækning af Genmab med anbefalingen "reducer" og kursmålet 1176 kr., fremgår det af bankens morgenrapport tirsdag. Genmab falder 1,0 pct. til 1131 kr.