Aktier: C20 går lidt tilbage efter morgenens fremgang

Novo Nordisk fører an i C20 på en dag, der er præget af en stime af regnskaber fra det europæiske kontinent.

Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset torsdag middag er relativt ligeligt fordelt mellem aktier, der stiger og falder, efter at indekset havde en behersket fremgang først på dagen. C20 Cap-indekset falder samlet med 0,1 pct. til knap 1037. I resten af Europa er der beskedne stigninger på mellem 0,1 og 0,3 pct. i de toneangivende indeks.


- Generelt er der nok en lidt afmattende stemning efter lidt blandede regnskaber i Europa, siger Ole Kjær Jensen, afdelingschef i Sydbank, til Ritzau Finans.


Torsdagen er blandt andet præget af, at der om morgenen fløj regnskaber ind fra nogle af Europas allerstørste selskaber, herunder Sanofi, Siemens, Shell, Nokia, Deutsche Bank, AB Inbev og Astrazeneca.


Samtidig er torsdag dagen derpå efter den amerikanske centralbank, Federal Reserve, meddelte, at centralbanken stadig holder døren åben for en hævning af renten i løbet af anden halvdel af året.


- Der var ikke meget nyt i udmeldingen fra Federal Reserve. Derfor kommer de næste to arbejdsmarkedsrapporter til at tage fokus de kommende måneder, siger Ole Kjær Jensen.


I Danmark har Novo-aktien reageret positivt oven på rivalen Sanofis tal for andet kvartal. Salget af Sanofis langtidsvirkende insulin Lantus faldt ellers med 5,8 pct. til 1709 mio. euro mod ventet 1720 mio. euro.


- Sanofi har ikke tidligere givet de samme rabatter som Novo Nordisk, og det er det, som rammer dem i 2015. Det er rabatterne, som er forklaringen på tilbagegangen. Underliggende vil jeg tro, at der er tale om en fremgang, siger analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank til Ritzau Finans.


Novo-aktien stiger ved middagstid med omkring 0,8 pct. til 403,10 kr.


Vestas kunne onsdag aften se konkurrenten Gamesa melde om fordoblet overskud i andet kvartal. Torsdag morgen var der blandede tal fra branchen. Siemens' vindmølledivision oplevede et stort fald i ordreindgangen og et dyk på 9 pct. i omsætningen i seneste kvartal. Der var dog stadig overskud på bundlinjen. Samtidig havde tyske Nordex flot fremgang og opjusterer årets forventninger til salg og ordrer. Vestas-aktien falder torsdag middag med 1,3 pct. til 378,70 kr. efter et løft om morgenen.


Også bryggeriet Carlsbergs aktie oplever et fald efter et sløjt regnskab fra konkurrenten AB Inbev. Den belgisk-amerikanske konkurrents omsætning svigtede i forhold til forventningerne. Det er problemer i Rusland og Ukraine, som også volder Carlsberg kvaler, og aktien daler med 0,5 pct. til 596,50 kr.

Helt i bunden af C20 ligger Genmab med en nedgang i aktien på 2,1 pct. til 644,00 kr.

- Genmab er måske ramt lidt af, at det går ned ad. Så er det ofte de aktier, der har steget mest, der får lidt øretæver, vurderer Ole Kjær Jensen fra Sydbank.


Uden for C20 Cap-indekset har Strategic Investments torsdag aflagt et regnskab, hvor af det fremgår, at selskabet fastholder forventningerne om i 2015 at opnå et afkast på 15 pct. før skat. Strategic Investments løftes med 2,9 pct. til 0,72 kr. Også Onxeo aflægger regnskab senere torsdag.


Der er også fokus på medicinalkoncernen Lundbeck. Berlingske skriver torsdag, at selskabet skal indgå et milliardsamarbejde med tre store medicinalselskaber for at bedre kunne finde frem til en kur mod demenssygdommen Alzheimers, der har vist sig ekstremt svær at behandle. Den danske medicinalkoncerns aktie løftes med 2,1 pct. til 163,30 kr.


Parken Sport & Entertainment fik europæisk fodboldsucces onsdag aften, da selskabets flagskib, FC København, vandt 1-0 på udebane mod tjekkiske Jablonec og tog et skridt mod kvalifikation til gruppespillet i Europa League. Den attraktive turnering kan skæppe godt i kassen, hvis det lykkes FCK at kvalificere sig. Parken Sport & Entertainment går 0,8 pct. op til 61,50 kr.


Vestegnsklubben Brøndby IF skabte overskrifter sent onsdag, da det kom frem, at målmand Lukas Hradecky kan være på vej mod et salg, hvilket kan indbringe et millionbeløb. Brøndby-aktien stiger 1,2 pct. til 1,76 kr.

Mols-Linien var onsdag fortsat under belejring af kapitalfonden Polaris, som har budt 34 kr. per aktie. Men ifølge Finans er en ny investor, Henrik Lind, måske klar til at melde sig på banen, hvilket potentielt kan føre til en budkrig. Aktien falder med 1,3 pct. til 39,40 kr. torsdag eftermiddag.