Aktier: C20 falder trods fremgang til Mærsk og Novo

Foto: Liselotte Sabroe

Størstedelen af de danske eliteaktier er i bakgear tirsdag formiddag, hvor C20 Cap-indekset falder med 0,1 pct. til 1123,30.

Generelt er udsvingene ikke ret store, efterhånden som regnskabssæsonen er ved at nå sin afslutning.

I stedet fokuserer investorerne blandt andet på udfaldet af forhandlingerne om den amerikanske skatteaftale, hvor Senatet snart skal stemme sit bud igennem, hvorefter der skal findes et kompromis med forslaget fra Repræsentanternes Hus.

Ellers er der heller ikke meget nyt fra makrofronten tirsdag, hvor eneste tunge nøgletal er en statistik over salget af eksisterende boliger i USA, der præsenteres sidst på eftermiddagen dansk tid.

PANDORA PRESSES FORTSAT

Med i bunden er smykkeselskabet Pandora, der fortsat har det svært. Tirsdag får det danske selskab nyt fra amerikanske Signet Jewelers, der forhandler Pandora-smykker i USA.

Signet Jewelers afleverer klokken 13.00 dansk tid regnskab for sit tredje kvartal, der løb til udgangen af oktober, fordi amerikanske detailbutikker ofte har januar med i sit regnskabsår af hensyn til julesalg og januarudsalg.

Pandora-aktien falder inden præsentationen med 1,3 pct. til 567 kr. og placerer sig sidst i C20 Cap.

Investorerne kan også forholde sig til nyt fra A.P. Møller-Mærsk, hvis borerigdivision, Maersk Drilling, har indgået en allianceaftale med det norske olieudforsknings- og udviklingsselskab Aker.

Samarbejdsaftalen, som også involverer den amerikanske serviceleverandør Halliburton, løber til en start over fem år med mulighed for en forlængelse på yderligere fem år, fortæller Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Alliancen kommer til at arbejde henimod en lavere pris per olietønde for Aker, ligesom der generelt vil blive arbejdet på at øge rentabiliteten for alliancepartnerne.

Mærsks B-aktie stiger med 0,6 pct. til 10.420 kr. og er øverst i C20 Cap.

NOVO I FOKUS MED KAPITALMARKEDSDAG

Novo Nordisk har ud på dagen vendt et indledende kursfald til en lille stigning på dagen, hvor medicinalkæmpen holder kapitalmarkedsdag.

Her er der fokus på den videre udvikling af GLP-1-klassen, hvor Novo Nordisk er på trapperne med sit nye topprodukt, Semaglutid. Derudover vil selskabet fortælle mere om planerne for udviklingen af biofarma-forretningen, der har været under pres gennem noget tid - blandt andet som følge af patentudløb.

Og Novo selv ser positivt på selskabets nuværende position. Selskabet mener igen at have fundet melodien efter en svær periode præget af prispres på det store amerikanske marked.

- Med vores portefølje vil vi kunne gå efter alle dele af markedet bedre end nogen andre. Så der er virkelig ingen grund til, at vi ikke øger vores markedsandel i diabetesmarkedet, siger Lars Fruergaard Jørgensen, der er administrerende direktør hos Novo Nordisk, på kapitalmarkedsdagen.

- Ser vi på GLP-1-markedet, er der igen heller ingen grund til, at vi ikke styrker vores position og udvider den klasse, fortsætter topchefen.

Aktien i medicinalselskabet stiger med 0,2 pct. til 326,40 kr.

OPJUSTERING FRA NORDJYSKE BANK

Eneste danske regnskab i kalenderen tirsdag er fra Nordjyske Bank, der efter sit tredje kvartal har kunnet opjustere forventningerne til hele året.

Banken venter nu en basisindtjening i intervallet 365-385 mio. kr. i hele 2017 mod den tidligere forventning om 340-375 mio. kr. Det er blandt andet baseret på nedskrivninger, der på proforma-basis nu ventes at udgøre 65 mio. kr. mod tidligere ventet 75 mio. kr.

I tredje kvartal øgede Nordjyske Bank desuden både sin top- og bundlinje pænt.

Bankaktien stiger med 4,2 pct. til 125 kr.

Desuden har forsikringsselskabet Tryg fået løftet sit kursmål hos norske DNB til 160 kr. fra 150 kr., mens anbefalingen "hold" er gentaget, rapporterer Bloomberg News.

Aktien i forsikringsselskabet, der mandag holdt kapitalmarkedsdag i London med nye langsigtede mål til følge, falder 0,2 pct. til 154,50 kr. efter mandagens plus på 0,8 pct.

Torm har fået hævet anbefalingen hos Carnegie til "hold" fra "sælg", men falder alligevel 0,9 pct. til 57 kr. Samme bank har gentaget sin købsanbefaling af Santa Fe, men sænket kursmålet til 65 kr. fra 70 kr. Santa Fe-aktien stiger 0,4 pct. til 47,70 kr.

/ritzau/FINANS