Aktier: C20 Cap sigter mod god årsafslutning

Stemningen blandt de danske aktier er ganske fremragende tirsdag formiddag, hvor der er grønt over næsten hele linjen i C20 Cap-indekset.

Læs mere
Fold sammen

18 ud af 20 aktier stiger - eneste undtagelser er FLSmidth og Mærsk B, der begge noterer sig små fald - og samlet løftes eliteindekset med 0,8 pct. til 1032,93.

Dermed er C20 Cap - trods et stærkt volatilt tredje kvartal - på vej mod et flot 2015 samlet set. Siden indgangen til året er indekset således steget med samlet set 28,3 pct.

Den gode stemning hentes fra en stabilisering af oliepriserne efter et tungt fald mandag, ligesom et løft til de amerikanske aktier efter dansk lukketid mandag og god stemning i Asien tirsdag morgen også virker understøttende. Handlen er fortsat tynd - med lav omsætning og ingen voldsomme udsving blandt eliteaktierne.

Der er ikke mange nyheder på selskabsspecifikt niveau at hæfte sig ved, og helt i toppen af C20 Cap-indekset er det også primært defensive papirer, der præsterer godt. Eksempelvis stiger Chr. Hansen Holding med 2,0 pct. til 426,50 kr., mens forsikringsselskabet Tryg stiger 1,9 pct. til 132,20 kr. I begge tilfælde uden bagvedliggende nyheder.

Også den mere cykliske aktie hos vindmølleproducenten Vestas blander sig dog i toppen. Vestas stiger 1,5 pct. til 483,50 kr. - også her uden selskabsspecifikke nyheder. Jule- og nytårstid er dog ofte lig med ordretid for vindmølleproducenterne, og derfor er øjnene rettet mod nyheder fra den front. Vestas har allerede bogført to store ordrer den 23. og 24. december, men der kan være mere på vej.

Bryggeriet Carlsbergs B-aktie løftes med 0,5 pct. til 613,50 kr. Ifølge vietnamesiske medier har Carlsberg droppet planerne om at øge sin andel i Habeco i Vietnam med 13 pct. til lige over 30 pct. Carlsberg har været aktionær i Habeco siden 2008 og har angiveligt ført samtaler om at øge sin andel fra 17,23 pct. til 30,23 pct.

Carlsberg selv ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

- Vi har fortsat et godt forhold til Habeco, men kommenterer aldrig rygter, siger bryggeriets pressechef, Kasper Elbjørn, til Ritzau Finans.

Blandt sidepapirerne er nytårsraketten Chemometec endnu engang i storform tirsdag, efter at selskabets administrerende direktør, Michael Eising, for nylig talte varmt om et nyt high end-produkt, der skal hjælpe selskabet til mere vækst i 2016.

Aktien stiger for fjerde handelsdag i træk, og for anden dag i træk er stigningen tocifret. Chemometec løftes 17,0 pct. til 34,50 kr. og er dermed steget med hele 54,7 pct. på bare fire dage.

/ritzau/FINANS

 

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk