Aktier: C20 Cap kan tage ottende hop på stribe

Mens det blæser kraftigt rundtom i Danmark, vil der være anderledes vindstille på det danske aktiemarked, når det åbner tirsdag morgen efter tre dages julefri.

Foto: lOvE lOvE.
Læs mere
Fold sammen

Det amerikanske aktiemarked rørte sig stort set ikke ud af flækken de sidste timer 23. december, efter at det danske marked lukkede, og tirsdag morgen ligger futures for de store aktieindeks i både USA og Tyskland tæt på uændret.

C20 Cap-indekset steg fredag med 0,2 pct. til indeks 1010,72, hvilket var syvende dag med stigninger på stribe, men trods den seneste periode med fremgang er det fortsat nede med cirka 3 pct. i år.

Blandt selskaberne i C20 er der fokus på Lundbeck i Børsen, hvor topchef Kåre Schultz siger, at medicinalselskabet går et strålende 2017 i møde med flere produktlanceringer og kraftig vækst i USA. Lundbeck-aktien lukkede fredag i 277,50 kr. og er oppe med 17,9 pct. i år.

Der kan også komme en smule fokus på forsikringsselskaber som Tryg, Topdanmark og Alm. Brand, da stormen Urd de seneste timer har ramt landet, hvilket har udløst skader flere steder.

Ifølge DMI er der dog ikke tale om en storm af ypperste karat, men der vil formentlig komme et overblik over antallet og omfanget af skader i løbet af tirsdagen.

Softwareselskabet Simcorp vandt fredag en markant ordre hos det italienske forsikringsselskab Generali, der er blandt verdens største.

Generali har købt produktet Simcorp Dimension, der skal bruges på tværs af selskabets investeringsafdeling og forsikringsvirksomheder i Italien og Frankrig.

Værdien af aftalen er ukendt, men Simcorp oplyste, at der er tale om en "stor ikke-abonnementsbaseret licensaftale". Simcorp-aktien lukkede fredag i 329,40 kr. og er i år faldet 15,1 pct.

I en anden sektor kan der komme opmærksomhed omkring Scandinavian Brake Systems, der blandt andet laver reservedele til biler.

Selskabet øjner ifølge Børsen et kæmpemarked og store besparelser, hvis en satsning på at fjerne tungmetaller fra bremseklodser lykkes. Forsøget på at udvikle bremseklodser uden skadelige stoffer er et projekt til 15 mio. kr.

SBS-aktien lukkede fredag i 24,20 kr. og er i år nede med 16 pct.