Aktier: C20 Cap hopper over niveau 1000 for første gang

De danske aktier vender tilbage fra påsken med et hop op over niveau 1000 første gang for C20 Cap-indekset. Vestas, Novo Nordisk og Danske Bank er med til at trække eliteindekset op tirsdag morgen.

Efter den lange påskeweekend er stemningen positiv på aktiemarkedet, blandt andet på grund af forventninger om forsinkede renteforhøjelser i USA. Det skyldes den lidt skuffende arbejdsmarkedsrapport fredag, som ventes at få centralbanken Federal Reserve til at gå mere forsigtigt til værks. En pengepolitisk stramning i USA har hidtil været ventet i juni, men nu peger flere på, at det først vil blive til september.

Status for C20 Cap-indekset er et løft på 1,0 pct. til indeks 1003,75 efter ti minutters handel.

Novo Nordisk er med til at trække op med et løft på 1,1 pct. til 381 kr. Medicinalaktien får to højere kursmål stukket efter sig, da Sanford C. Bernstein øger til 360 kr. og UBS til 370 kr. ifølge data fra Bloomberg. Begge kursmål er dog under den nuværende kurs.

Vestas er morgenens største højdespringer med et løft på 2,4 pct. til 303,50 kr., mens Danske Bank, Pandora og Novozymes følger tæt efter.

Genmab nyder desuden godt af en analyse fra analytikerne i Nordea, som sætter et kursmål på 747 kr. - hele 44 pct. over seneste lukkekurs på 518 kr. Aktien starter dagen 0,6 pct. højere i 521 kr.

For Rockwool er der også en positiv analyse ude, da franske Exane BNP Paribas sætter barren ved 1000 kr. mod tidligere 845 kr. og dermed tror på et pænt potentiale for aktien, der stiger 2,5 pct. til 837 kr. for B-aktiens vedkommende

Andre steder på nyhedsfronten kan aktionærer i A.P. Møller-Mærsk notere fortsat udfordrende markedsvilkår for containerrederiet Maersk Line. SCFI-indekset over spotrater fra Asien er faldet til sit laveste niveau nogensinde, mens konkurrenterne samtidig opruster med større og større skibe. De seneste regnskaber viser dog også, at Mærsk-skibene er de langt mest effektivt drevne i branchen.

Mærsk B-aktien starter med et løft på 0,6 pct. til 14.840 kr.

Aurigas aktionærer kan formentlig snart se frem til penge i hånden. Salget af Cheminova til FMC Corporation har fået alle nødvendige godkendelser og kan formentlig gennemføres om mindre end to uger. Derefter vil de godt 323-325 kr. per aktie, salget udløser til Aurigas aktionærer, blive udbetalt "hurtigst muligt". Auriga-aktien stiger 1,8 pct. til 319 kr. i morgenhandelen tirsdag.

William Demant er til gengæld i opkøbsmodus, og her er der langsomt, men sikkert fremskridt i overtagelsen af franske Audika Groupe. En købsaftale for 53,9 pct. af Audika-aktierne er underskrevet, og et købstilbud på resten vil blive fremsat i juni eller i andet halvår. WDH-aktien ligger 1,2 pct. højere i 582 kr.

Endelig er der gode takter i Aarhus Elite-aktien, efter at fodboldholdet AGF i weekenden kom nærmere en oprykning til superligaen ved at besejre Vendsyssel og dermed overhale Lyngby i tabellen. Aarhus-aktien koster 47 øre efter en stigning på 6,8 pct.

/ritzau/FINANS