Aktier: C20 Cap holder lige netop rekordniveau

A.P. Møller-Mærsk-aktierne, der steg markant mandag, falder markant tirsdag grundet fragangen af rekordudbytte. Det påvirker det toneangivende aktieindeks, der kun lige netop kan holde sig i plus og dermed i den 23. rekord i år.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag fragår der et udbytte på rekordhøje 1971 kr. fra de to A.P. Møller-Mærsk-aktier fordelt med 300 kr. i ordinært udbytte og 1671 kr. i ekstraordinært udbytte.


C20 Cap er et såkaldt prisindeks, hvor ikke korriges for ordinære udbytter, men ekstraordinære udbytter tages der dog højde for. Indekset stiger 0,02 pct. til rekordniveauet 990,3.


Samlet set sender Mærsk hele 43 mia. kr. tilbage til selskabets aktionærer, som dog må vente til tirsdag efter påske, før at pengene fra udbytterne ruller ind på kontiene.


Mærsk-aktierne falder dog begge to mindre end den samlede udbyttebetaling på 1971 kr. Mærsk A-aktien ligger med et fald på 1620 kr., og B-aktien falder 1760 kr., så ser man bort fra det, er der rent faktisk tale om stigninger i de to aktier, der officielt ligger med fald på lige under 10 pct. i henholdsvis 14.280 kr. og 14.780 kr.

Også Vestas er påvirket af udbyttefragang - for første gang i 12 år - dog i den relativt mere beskedne ende. Der fragår 3,90 kr. i udbytte. Aktien stiger dog alligevel med 1,1 pct., 3,40 kr., til 293,50 kr.


Østre Landsret har givet Vestas og datterselskabet Vestas Deutschland GmbH medhold i en sag, der drejer sig om skadesforsikring. Landsretten har ved dommen givet Vestas medhold i, at der er forsikringsdækning for de udgifter, som koncernen har afholdt - 23,7 millioner euro - og fremtidig afholder til reparation af skader, som skyldes designspecifikationerne og de statiske beregninger.

Desuden er Vestas begunstiget af ordre på 50 MW til Kina.


DSV kører rundt i toppen af C20 og stiger 1,4 pct. til 219,90 kr. ABG har løftet kursmålet for DSV, så det nu hedder 240 kr. mod tidligere 215 kr. Børshusets anbefaling er uændret "køb".


Danske Bank har løftet kursmålet på Chr. Hansen til 235 kr. fra 215 kr. Samtidig fastholder banken anbefalingen "sælg", da banken mener, at aktien er vurderet for højt.

- Vi mener, at værdisætningen er ude af trit med værdisætningen af lignende selskaber, skriver Danske Bank i en analysekommentar.

Det blæser investorerne på og sender aktien op til 321,30, hvilket, hvis det holder, er nok en rekord.


Blandt selskaberne uden for C20 kommer der tirsdag efter planen regnskab fra det konkurstruede grønlandske efterforskningsselskab Nunaminerals, som offentliggør tal for 2014. Selskabets egne forventninger lyder på et underskud på 85 mio. kr.

Uanset hvordan regnskabet falder ud, vil det dog ikke få nogen indflydelse på koncerns aktiekurs, da Nunaminerals-aktien har været suspenderet for handel siden 20. februar, hvor det grønlandske selskab meddelte, at man er i gang med at finde en løsning, der kan sikre den fremtidige drift.


/ritzau/FINANS