Aktier: C20 Cap har kurs mod næsthøjeste lukkeniveau

Generelt nydelige regnskaber i Europa, en styrkelse af dollar og en genopblomstring for de råvarerelaterede aktier bidrager til en opløftet stemning på aktiebørserne i Europa.

Læs mere
Fold sammen

Generelt nydelige regnskaber i Europa, en styrkelse af dollar og en genopblomstring for de råvarerelaterede aktier bidrager til en opløftet stemning på aktiebørserne i Europa.

Det gælder også for det danske marked, hvor C20 Cap-indekset ved middagstid onsdag ligger til at lukke i det næsthøjeste niveau nogensinde.

- Det ser rimeligt pænt ud på de europæiske aktiebørser. Vi har gennemgående set nogle fornuftige regnskaber her fra morgenstunden af, og så har vi også set et rebound i de råvarerelaterede aktier, der ellers har været hårdt pressede den senere tid, siger afdelingschef Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Han peger samtidig på udviklingen i dollarkursen, som en medvirkende årsag til de europæiske aktiestigninger. Dollaren ligger onsdag middag styrket i 1,0860 per euro mod et niveau på cirka 1,0960 dollar ved europæisk børslukketid tirsdag.

- Et medlem af Federal Reserve har udtalt sig om rentepolitikken og udsigten til en kommende renteforhøjelse i USA, hvilket har været med til at styrke dollaren og give et løft til de europæiske aktier. Så det er sådan et sammensurium af forskellige ting, der også er med til, at aktierne i Danmark klarer sig godt i dag, siger Ole Kjær Jensen.

Det danske eliteindeks ligger ved 11.30-tiden til en stigning på 0,5 pct. til 1060,19. Hvis det niveau holder dagen ud, er det et lukkeniveau, der kun er overgået 20. juli, da indekset satte rekord i 1063,86. I toppen af indekset ligger atter DSV, der tirsdag i et stærkt halvårsregnskab opjusterede forventningerne til hele året.

- DSV stiger på en del positive mæglerkommentarer oven på tirsdagens regnskab, konstaterer Ole Kjær Jensen.

Nordea Markets har efter regnskabet hævet sin anbefaling af transportkoncernens aktie til "køb" fra tidligere "hold", og samtidig er kursmålet løftet med 25 kr. til 275 kr.

En række andre finanshuse har også været ude og sætte højere kursmål for DSV-aktien. Jefferies løfter sit kursmål til 280 kr. fra 260 kr., mens Nomura har løftet sit til 273 kr. fra 260 kr. Begge huse har anbefalingen ”køb”. Derudover har RBC øget sit kursmål til 270 kr. fra 245 kr. og gentaget en »overvægt«-anbefaling, viser data fra Bloomberg.

DSV ligger i rekordkurs efter en stigning på 3,2 pct. til 250,80 kr.

- Derudover er der lidt fokus på Novo Nordisk og Novozymes op til regnskaberne fra de to selskaber torsdag morgen, siger Ole Kjær Jensen.

Begge regnskaber kommer før børsåbningen torsdag, så onsdag er sidste chance for investorerne til at positionere sig inden. De to aktier gør dog ikke meget kursvæsen af sig. Novo Nordisk-aktien stiger 0,5 pct. til rekordkursen 409,30 kr., mens Novozymes sætter sig 0,4 pct. til 360,20 kr. og dermed er en af blot tre aktier i C20-indekset, der falder.

Uden for C20 er der onsdag morgen kommet regnskaber fra Ringkjøbing Landbobank, Greentech og Banknordik. Førstnævnte benyttede regnskabet til at opjustere forventningerne til hele året. Ringkøbing Landbobank venter nu et basisresultat i 2015 på 500-575 mio. kr. mod tidligere 450-525 mio. kr. Bankens aktie stiger 2 pct. til 1533 kr.

Aktien i Banknordik falder derimod 3,1 pct. til 126 kr., efter at den færøsk-danske bank i sit regnskab fastholdt sine årsforventninger. Greentech, som ligeledes fastholdt sine forventninger til hele året, ligger 2,3 pct. lavere i 8,5 kr.