Aktier: C20 Cap godt på vej mod påskerekord

Geopolitisk uro i Mellemøsten, en valggyser i Frankrig og trusler fra Nordkorea ser ikke ud til at kunne dæmpe humøret hos de danske investorer, der er godt på vej til at sende C20 Cap-indekset på påskeferie i rekordniveau.

Arkivfoto. Geopolitisk uro i Mellemøsten, en valggyser i Frankrig og trusler fra Nordkorea ser ikke ud til at kunne dæmpe humøret hos de danske investorer, der er godt på vej til at sende C20 Cap-indekset på påskeferie i rekordniveau. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Det danske eliteindeks ligger til en stigning på 0,6 pct. i indeks 1092,13, og det vil være højeste niveau nogensinde, hvis den stigning holder hjem.

I den sjove ende af indekset finder vi Carlsberg, der har fået en hestesko af HSBC. Storbanken har løftet sin anbefaling af bryggeriaktien til »hold«fra »reducér«, og har løftet kursmålet til 670 kr. fra 560 kr.

Selskabet bag påskebryggen åbner onsdag 1,15 pct. højere i 662,5 kr.

Nordea har ligeledes fået en forhøjet »hold«-anbefaling, denne gang fra norske DNB, der også har hævet kursmålet for aktien til 105 svenske kr. fra 99 svenske kr. Værdien af Nordeas danske aktier stiger onsdag 1,28 pct. til 79,4 kr.

NYE SAS-RUTER PÅ VEJ?

Flyselskabet SAS åbner med et plus på 0,9 pct. i 11,2 kr. Selkabet er muligvis på vej med nye ruter til Iran, Indien og USA's østkyst. Det fortæller salgschef Eivind Roland ifølge branchemediet Check-in.dk.

Omkring frokosttid fremlægger Københavns Lufthavne passagertal for marts. I februar havde Københavns Lufthavne en fremgang i passagertallet på 1,9 pct. til 1,98 mio. passagerer. Lufthavns-aktien ligger onsdag til en stigning på 0,33 pct. i 6070 kr.

Onsdag eftermiddag får vi en ny opgørelse over de amerikanske olielagres beholdninger i sidste uge, og det kan få indflydelse på olieprisen og selskaber som eksempelvis Mærsk. Indtil videre ligger Mærsks B-aktie til et plus på 0,59 pct. i 11.980 kr.

Endelig har Jyske Bank skiftet mening vedrørende NKT Holding-aktien og anbefaler nu et »køb« af aktien mod tidligere »reducer«. NKT Holding-aktien stiger onsdag 0,9 pct. til 510 kr. Selskabet offentliggjorde tirsdag opdaterede forventninger til 2017 efter afslutningen af opkøbet af ABB HV Cables.