Aktier: C20 Cap gik på påskeferie med rekord

De danske aktier steg ganske pænt onsdag, om end under tynd handel, og investorerne sendte C20 Cap-indekset på påskeferie med rekord.

Hverken geopolitisk palaver eller udsigten til en valggyser i Frankrig næste søndag kunne dæmpe optimismen hos de investorer, der var tilbage, og så endte C20 Cap-indekset med en stigning på 0,78 pct. til 1093,89 - hvilket var rekord.

- Vi har jo ligget ganske pænt over hele Europa, selv om der er lidt usikkerhed omkring det geopolitiske. Der er positiv stemning generelt i Danmark, men omsætningen er rimelig afdæmpet, så der skal ikke så meget til for at flytte markedet. Der er pæne købere i de defensive aktier, siger Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Under tynd handel var det især ændringer af kursmål og anbefalinger, der prægede billedet.

Det var blandt andet tilfældet for Carlsberg, der fik løftet sin anbefaling hos storbanken HSBC til "hold" fra "reducér". Kursmålet fik ligeledes et skub til 670 kr. fra 560 kr. Carlsberg-aktionærerne fik derfor en lille én til påskebryggen med en stigning på 0,99 pct. til 661,5 kr.

Nordea fik tilsvarende en "hold"-anbefaling, denne gang fra norske DNB, der samtidig hævede kursmålet for aktien til 105 svenske kr. fra 99 svenske kr. Nordeas danske notering steg onsdag 0,96 pct. til 79,15 kr.

Nets-aktien steg 1,49 pct. til 115,8, muligvis hjulpet på vej af en opgørelse fra Nets selv, der viser, at 25 pct. af alle betalinger i butikker nu er kontaktløse, og at antallet af kontaktløse transaktioner er vokset overraskende hurtigt.

Københavns Lufthavne fremlagde ved frokosttid passagertal for marts. Tallene viste en nedgang på 0,2 pct. sammenlignet med samme måned sidste år, primært grundet påskens placering i forhold til sidste år. Aktien faldt 0,66 pct. til 6010 kr.

Mærsks B-aktie endte med et plus på 0,5 pct. i 11.970 kr. En opgørelse over de amerikanske olielagres beholdninger i sidste uge viste et fald på 2,2 mio. tønder, det største fald i år og et stykke højere end analytikernes prognose om et fald på 0,8 mio. tønder olie. Olieprisen faldt marginalt i kølvandet på offentliggørelsen.

Nederst i indekset endte Genmab-aktien med et minus på 1,18 pct. i 1255 kr. uden større bagvedliggende nyheder.

/ritzau/FINANS

Niels Fibæk-Jensen, +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk