Aktier: C20 Cap gik glip af anden rekord på stribe

En hurtig dukkert helt sidst på handelsdagen forhindrede tirsdag den anden lukkerekord på stribe for C20 Cap-indekset, der i stedet endte med et fald på 0,02 pct. til 1085,48.

Udsvingene var ellers ganske begrænsede dagen igennem, hvor handlerne nærmest så ud til så småt at have taget hul på påskeferien, og i en lang periode sigtede indekset derfor - med GN-aktien som frontløber - mod årets tiende rekord.

På den anden side af påsken venter en stribe regnskaber, når sæsonen for rapporteringer for første kvartal for alvor skydes i gang. Og det lover umiddelbart godt, vurderer Nordea, der tager afsæt i en fornuftig start på den amerikanske regnskabssæson.

- Vi vurderer, at det øger chancen for stærke afrapporteringer, der kan bryde aktiemarkedets tomgang. Det vil i givet fald også flugte godt med, at aktivitetsindikatorer for økonomien i første kvartal har udviklet sig positivt. Vi forventer med andre ord positive overraskelser på regnskabssiden i løbet af de kommende uger, siger Morten Hessner, der er seniorstrateg hos Nordea.

GN TIL TOPS EFTER SALGSTAL

Mens investorerne ventede på rapporteringerne var der ganske begrænsede udsving i tirsdagens handel, og de helt store nyheder skulle man også lede længe efter.

For GN-aktien fik det dog betydning, at høreapparatselskabet GN Hearing har øget sin markedsandel hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i marts, hvor den - målt på antal solgte enheder - steg til 21,1 pct. fra 20,9 pct. i februar.

Dermed virker GN Hearing endnu ikke trykket af den forøgede konkurrence i salgskanalen, der udgør omtrent 20 pct. af det samlede amerikanske marked.

Aktien steg 1,1 pct. til 161,50 kr.

Også William Demant Holding, der mandag satte kursrekord, kunne glæde sig over fremgang hos VA i marts. Selskabets hovedbrand inden for høreapparater, Oticon, øgede sin markedsandel til l 11,3 pct. fra 11,0 pct. i februar.

William Demant-aktien faldt dog tilbage med 0,5 pct. til 149,70 kr. efter mandagens rekord.

FLERE ANBEFALINGSÆNDRINGER

TDC steg 0,5 pct. til 35,87 kr., efter at den tyske storbank Berenberg skruede anbefalingen af teleaktien op til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev løftet til 42 kr. fra 38 kr.

- Siden Telia i starten af 2017 tog afstand fra rygterne om, at selskabet var ved at planlægge en overtagelse af TDC, er den opkøbsrelaterede volatilitet i aktien endelig aftaget, skriver Berenberg i en analyse, og konstaterer, at TDC handles med en attraktiv rabat i forhold til sektoren.

Lundbeck, der ligeledes satte lukkerekord mandag, faldt tirsdag med 0,6 pct. til 337,40 kr. Amerikanske Jefferies mener, at det er på tide at tage en puster efter den seneste periodes kursstigninger.

Derfor har finanshuset sænket sin anbefaling af det danske medicinalselskab til "hold" fra "køb". Kursmålet er dog løftet til 340 kr. fra 330 kr. som afspejling af, at det nuværende niveau ifølge Jefferies er passende, fordi de positive udsigter i vid udstrækning nu er indregnet i kursen.

Endelig var der også en smule tilbagegang til mandagens tredje rekordaktie - den i DSV. Transport- og logistikselskabet faldt med 0,5 pct. til 360 kr. uden større bagvedliggende nyheder.

Blandt sidepapirerne fik Tryg sænket sin anbefaling hos Berenberg til "hold" fra "køb". Den tyske bank ser stadig flere positive takter hos Tryg, men venter at de igangværende tiltag først vil slå igennem på indtjeningen senere.

Tryg-aktien faldt 0,9 pct. til 125,40 kr.

NKT OPDATERER CABLES-FORVENTNINGER

Blandt sidepapirerne var der tirsdag opmærksomhed til NKT Holding, der opdaterede sine forventninger til kabelforretningen NKT Cables efter at have afsluttet opkøbet af ABB Cables.

NKT Cables venter nu en omsætning i markedspriser på 1,4 mia. euro samt et operationelt EBITDA på omkring 140 mio. euro. Tidligere forventede selskabet en operationel EBITDA-margin på omkring 9,5 pct., svarende til omkring 70 mio. euro, men den er hævet som følge af opkøbet.

NKT-aktien faldt til trods 1,6 pct. til 505,50 kr.

/ritzau/FINANS