Aktier: C20 Cap danser omkring udgangspunktet

De danske aktier er startet meget tæt på udgangspunktet onsdag, hvor der er nogenlunde ligevægt mellem faldende og stigende aktier i C20 Cap-indekset.

Foto: Christian Liliendahl.
Læs mere
Fold sammen

Et fragående udbytte hos to af elitepapirerne er dog med til at forstyrre billedet, og derfor falder C20 Cap-indekset samlet med 0,01 pct. til 988,43.

Udsvingene er også ganske begrænsede, men særligt fokus er der på analysekommentarer samt et regnskab for tredje kvartal fra Bang & Olufsen.

Eneste aktie, der var i fremgang på ugens anden handelsdag, var smykkeselskabet Pandoras. Og den er igen i fokus onsdag, idet svenske SEB har løftet sit kursmål for papiret til 1350 kr. fra 1250 kr. og fastholdt anbefalingen "køb", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Finanshuset har dermed fortsat det klart højeste kursmål blandt de banker, der er registret hos Bloomberg News.

Pandora-aktien stiger med 0,1 pct. til 881 kr. onsdag morgen.

Også Nordea er i positivt fokus grundet analytikerkommentarer onsdag. Den britiske storbank Barclays har løftet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt", mens kursmålet er skruet op til 76,43 kr. fra 72,93 kr.

Nordea stiger med 0,3 pct. til 60,10 kr.

Med til at trække i nedadgående retning er FLSmidth og ISS, idet der fragår udbytte fra de to aktier i onsdagens handel.

Ingeniørkoncernen FLSmidth udbetaler 4 kr. per aktie, mens serviceselskabet ISS udlodder 7,40 kr. per aktie. Retten til at få andel i det fragår de to aktier onsdag.

FLSmidth-aktien falder med 1,4 pct. - eller 3,6 kr. - til 264 kr. fra start, mens ISS dykker 2,7 pct. - eller 7,1 kr. - til 256,90 kr.

Blandt sidepapirerne er det umiddelbart elektronikkoncernen Bang & Olufsen, der løber med de største overskrifter. Selskabet har afleveret regnskab for tredje kvartal 2015/16. Og det var lidt af en blandet pose bolsjer.

Forventningerne til hele årets omsætningsvækst blev således opjusteret til 12-15 pct. fra 8-12 pct., mens forventningen til driftsresultatet (EBIT) justeret fra det frasolgte Automotive er sænket til et "lille minus" fra "omkring break-even".

Regnskabet indeholdt desuden ikke mere nyt om samtalerne vedrørende et potentielt frasalg til Sparkle Roll. Bang & Olufsen bekræftede, at der fortsat er dialog, men at det ikke er sikkert, at det vil udmønte sig i noget konkret.

I selve resultatopgørelsen var der fremgang på alle poster undtagen nettoresultatet, og samlet set takserer investorerne pakken til et fald på 0,7 pct. til 70 kr.

Tilbage i C20-regi har GN Store Nord fået sænket sin anbefaling hos Bank of America - Merrill Lynch til "neutral" fra "køb", fremgår det af Bloomberg News.

GN-aktien falder med 1,8 pct. til 134,70 kr. tirsdag.