Aktier: C20 Cap balancerer på kanten af minus

Læs mere
Fold sammen

Der er ikke nogen klar retning på det danske aktiemarked mandag, hvor investorerne lader til at forholde sig afventende frem mod den byge af regnskaber, der især lander onsdag og torsdag.

Ved 11.05-tiden stiger C20 Cap-indekset beskedne 0,03 pct. til 1022,74, og dermed adskiller det danske marked sig en anelse fra tendensen rundt i Europa, hvor der er fald i stort set alle de toneangivende indeks.

Det er især en pæn fremgang til Novo Nordisk, der er med til at holde det danske C20 Cap-indeks oven vande i mandagens handel.

Stigningen kommer, efter at den britiske storbank Barclays har løftet kursmål for Novo-aktien med omkring 13 pct., så det nu hedder 448 kr., mens anbefalingen fortsat er "overvægt". Novo Nordisk, der torsdag kommer med regnskab for første kvartal, stiger 1,3 pct. til 395,20 kr.

 

Der er også pæn fremgang for Genmab i mandagens indledende handel, hvor biotekselskabet stiger 1,9 pct. til 556 kr. Der er ikke umiddelbart nogen bagvedliggende nyheder til at forklare stigningen, men Økonomisk Ugebrev skriver, at selskabets forventninger til 2015 er konservative.

Tæt på toppen finder man også transportkoncernen DSV, der torsdag i denne uge kommer med regnskab for de tre første måneder af året. Mandag har DSV fået løftet kursmålet hos Alm. Brand Markets til 260 kr. fra 225 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "køb". DSV-aktien stiger 0,4 pct. til 225,70 kr.

I den anden af skalaen er der jævne fald i begge Mærsk-aktier. Mandag har APM Terminals-konkurrenten DP World aflagt regnskab for første kvartal, hvori der fremgår, at selskabet har haft en vækst på 4,4 pct. i mængden af håndteret containere.

Det Dubai-baserede selskab håndterede i de første tre måneder af året 14,97 mio. tyvefodscontainere (teu) mod 14,34 mio. i samme periode året før.

Mærsk A-aktien falder 1,4 pct. til 13.090 kr., mens Mærsk B-aktie ligeledes dykker 1,4 pct. til 13.455 kr. Faldene placerer begge aktier nederst i C20 Cap-indekset. I bunden finder man også Vestas, der uden de store bagvedliggende nyheder, drysser 0,7 pct. og ligger i 308,40 kr.

Senere mandag vil der være regnskab fra forlystelsesparken Tivoli, der forud for regnskabsaflæggelsen stiger 1,9 pct. til 3800 kr.

Der kommer også regnskab fra trævaregrossisten DLH, Dalhoff Larsen & Horneman, der er ved at afvikle biksen. DLH-aktien falder knap 1,3 pct. til 1,58 kr.