Aktier: C20 Cap bakker igen trods lille Novo-comeback

Der er igen rødt over stort set hele linjen blandt de danske aktier mandag efter fredagens store nedtur, der var foranlediget af et kraftigt dyk til blytunge Novo Nordisk, som skuffede markedet med sit regnskab for tredje kvartal.

Danmarks største bank leverede ellers umiddelbart et flot regnskab og en opjustering af forventningerne, men markedet var alligevel ikke imponeret og sendte bankpapiret ned med 2,2 pct. efter rapporteringen. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Ints Kalnins / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag tager Novo en smule revanche, men til gengæld falder 15 ud af de resterende 19 aktier i C20 Cap-indekset, og derfor dykker eliteindekset samlet med 0,5 pct. til 1001,16.

For Novo Nordisk er mandagen ikke overraskende præget af en hel stribe ændrede kursmål og anbefalinger efter sidste uges regnskabsskuffelse.

Blandt andet har både DNB og Jyske Bank droppet deres købsanbefalinger og i stedet sænket til henholdsvis "hold" og "reducer." Derudover er kursmålene for Novo-aktien over en bred kam blevet skåret kraftigt. Danske Markets har eksempelvis sænket sit kursmål til 280 kr. fra 430 kr.

Det var særligt de foreløbige forventninger til 2017 fra Novo Nordisk, der skuffede analytikerkorpset ved at varsle større prispres end hidtil antaget, mens også en halvering af det langsigtede mål for væksten i driftsresultatet (EBIT) gjorde ondt.

Mandag formiddag tages der dog en minimal revanche for fredagens dyk på 15 pct., idet Novo-aktien stiger 0,3 pct. til 238,20 kr. Generelt er udsigterne dog vanskelige.

- Der har været nogle voldsomme ændringer i forventningerne fra Novo Nordisk. Det er svært at se, hvordan man kan komme væk fra den stemning, og det er svært at se, hvad der kan løfte kursen de næste seks måneder, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

DANSKE BANK STADIG I MODVIND

Også Danske Bank, der ligeledes afleverede regnskab for tredje kvartal, falder fortsat mandag.

Danmarks største bank leverede ellers umiddelbart et flot regnskab og en opjustering af forventningerne, men markedet var alligevel ikke imponeret og sendte bankpapiret ned med 2,2 pct. efter rapporteringen.

Mandag fortsætter Danske Bank ned med 0,3 pct. til 207,10 kr.

Mere positive vinde er der om Vestas, der har fået fornyet en serviceaftale i Canada på 632 megawatt. Det er i alt ni vindmølleparker, der er ejet af C2C Power, som skal serviceres, og aftalen er af den dyreste slags i det danske selskabs katalog - AOM 5000.

Vestas stiger med 0,2 pct. til 541,50 kr.

Novozymes, der i sidste uge ligeledes skuffede med sit regnskab for tredje kvartal, der også indeholdt en nedjustering af forventningerne, falder mandag med 2,4 pct. til 248,40 kr. og er dermed bundprop i C20 Cap.

Aktien er nu faldet med 13,1 pct. siden onsdagens regnskab.

MÆRSK KAN GAVNES AF SAMMENLÆGNING

A.P. Møller-Mærsk fik fredag godt nyt i form af stigende fragtrater, og mandag kan der også være gode tegn til containerindustrien.

De tre store japanske rederier K-Line, MOL og NYK Line har nemlig planer om at slå sig sammen i et fælles selskab fra næste år, og det er i tråd med ønsket fra Mærsk-ledelsen, der har talt meget om behovet for konsolidering i branchen for at sikre mindre overkapacitet og dermed bedre rater.

Desuden har amerikanske JPMorgan øget sit Mærsk-kursmål til 11.750 kr. fra 10.750 kr. ifølge Bloomberg News. B-aktien i Mærsk falder dog med 0,6 pct. til 10.340 kr.

Coloplast må til gengæld se sit kursmål beskåret af selvsamme JPMorgan, som også sænker anbefalingen. Finanshuset siger nu "undervægt" i stedet for "neutral" og sænker kursmålet til 436 kr. fra 496 kr.

ABG Sundal Collier er omvendt gået i den modsatte retning og har hævet anbefalingen til "køb" fra tidligere "hold". Og kursmålet er her sat op med 100 kr. til nu 600 kr., viser data fra Bloomberg News.

Coloplast falder med 1,5 pct. til 469,70 kr.

Blandt sidepapirerne falder Solar, der også afleverede regnskab for tredje kvartal fredag, med 3,1 pct. til 372 kr.

Det sker, efter at Danske Markets har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb".