Aktier: Bryggerigiganter festede næsten alene

Tirsdag blev ølgiganterne Sabmiller og AB Inbev endelig enige om betingelserne for den fusion, de så længe havde brygget på.

Læs mere
Fold sammen

Det blev fejret med en kursfest for britisk-sydafrikanske Sabmiller, der steg 9,1 pct. til 39,50 pund - svarende til en usikkerhedsrabat på mere end 11 pct. i forhold til AB Inbevs bud på 44 pund. AB Inbevs aktie steg 1,7 pct.

Men ellers var der ikke megen grund til fest og grønne farver i tirsdagens europæiske aktiemarked, hvor skuffende kinesiske importtal gav anledning til bekymring og kursfald.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,9 pct. til 358,47. Og de toneangivende indeks på de store aktiemarkeder faldt med 0,5 pct. for FTSE 100-indekset i London, med 1,1 pct. for CAC 40-indekset i Paris og med 1,0 pct. for DAX-indekset i Frankfurt.

Sabmiller placerede sig i toppen af Stoxx-indekset i følgeskab med blandt andre den tyske softwareproducent SAP, der tirsdag fremlagde kvartalstal med blandt andet en fordobling af ordreindtaget inden for satsningen i "cloud computing". Det blev fejret med en kursstigning på 5,4 pct.

I bunden af indekset med et kursdrop på 33,8 pct. lå tyske Leoni, der blandt andet producerer kabler til bilindustrien. Selskabet erkendte, at det ikke når sine indtjeningsmål for 2015, og Commerzbank mener, at varslingen ødelægger tilliden til ledelsen.

Mismodet over de kinesiske tal ramte især råvareaktierne. Den franske stålproducent Vallourec faldt 5,1 pct., skotske Weir, der servicerer mineindustrien, faldt 4,8 pct., og det schweiziske mineselskab Glencores aktie faldt 2,9 pct.