Aktier: Britiske selskaber tager toppen i positivt marked

Der er onsdag eftermiddag god stemning på det europæiske aktiemarked, som overordnet nyder godt af en aftaget uro i forhold til den verserende konflikt mellem USA og Nordkorea.

Britiske selskaber tager toppen i positivt marked / AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På det seneste har der ellers været optræk til noget rigtig skidt mellem Donald Trump og Kim Jong-un. Men siden weekenden er det som om, at bekymringerne er blevet mindre set udefra, og det er med til at understøtte aktiemarkedet i Europa.

Onsdag eftermiddag stiger de ledende indeks i Paris og Frankfurt med henholdsvis 1,1 pct. og 0,8 pct., mens det toneangivende indeks i London samtidig løfter sig 0,7 pct.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks går op med 0,8 pct., og det hænger blandt andet sammen med en stigning på 7,9 pct. til ingeniørselskabet Balfour Beatty, som med regnskabet for første halvår leverede bedre end ventet i forhold til forventningerne.

Balfour Beatty, der har hovedkvarter i London, fastholder i forbindelse med halvårsregnskabet sine forventninger til 2017, hvor der ovenikøbet kan blive rum til aktietilbagekøb, skriver Bloomberg News med henvisning til vurderingen hos en analytiker fra finanshuset Liberum.

Med i toppen af Stoxx 600-indekset ligger også britiske Tullow Oil, der - som navnet antyder - beskæftiger sig med at finde og udvinde olie. Umiddelbart er der onsdag ikke specifikke selskabsnyheder fremme omkring olievirksomheden, men kursstigningen kan hænge sammen med, at olieprisen stiger en smule.