Aktier: Britiske selskaber førte an i grønt marked

Stemningen var generelt positiv på de europæiske markeder tirsdag.

Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA.
Læs mere
Fold sammen

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte tirsdag med en stigning på 1 pct. til underkanten af indeks 390 efter at være faldet de foregående fem dage. Knap 500 af indeksets 600 aktier steg.

Børsen i London blev især trukket op af forsikringsvirksomhed RSA Insurance Group, som muligvis er på vej mod at blive solgt til det schweiziske selskab Zurich Insurance Group. Schweizerne har bekræftet, at de overvejer at byde på den britiske forsikringsvirksomhed, men har samtidig meldt ud, at der endnu ikke er truffet nogen beslutning.

Det mulige opkøb gav RSA et rygstød, der betyder, at aktien steg små 18 pct. Det var samtidig nok til en absolutte førsteplads i Stoxx 600-indekset.

Tyske Gerresheimer, der producerer emballage til medicinalindustrien, var det selskab, der steg næstmest i det europæiske aktiemarked, efter at selskabet offentliggjorde et amerikansk opkøb.

Gerresheimer køber Centor US Holding for 725 mio. dollar kontant i en helt gældsfinansieret transaktion. Selskabet venter dog at nedbringe gælden igen hurtigt på baggrund af massive frie pengestrømme i selskabet. Samtidig venter selskabet hurtig effekt fra opkøbet og satte nye vækstmål for 2016-2018.

Gerresheimer-aktien steg oven på nyheden godt 12 pct. på børsen i Frankfurt.

Det britiske investeringsfirma Melrose Industries steg med knap 10 pct. efter at være gået med til at sælge Elster Business til Honeywell International.

Et andet britisk selskab, Hikma Pharmaceuticals, steg med omkring 12 pct., efter at medicinalkoncernen meddelte, at den agter at overtage Boehringer Ingelheims Roxane-selskab.

- Disse handler og potentielle overtagelser bliver muligvis anset for at være udtryk for en positiv udvikling i markedet, siger Stephane Ekolo, chefstrateg i Market Securities i London, til Bloomberg News.