Aktier: Britiske mineaktier bidrager til positiv stemning i Europa

Der er overvejende positive takter på de europæiske markeder tirsdag eftermiddag, hvor især de britiske mineaktier har fremgang i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Arkivfoto. Der er overvejende positive takter på de europæiske markeder tirsdag eftermiddag, hvor især de britiske mineaktier har fremgang i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er overvejende positive takter på de europæiske markeder tirsdag eftermiddag, hvor især de britiske mineaktier har fremgang i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Samlet stiger Stoxx 600-indekset med 0,03 pct.

Det britiske FTSE 100-indeks stiger 0,4 pct. tirsdag, efter at have lukket rekordhøjt hver dag siden de britiske markeder åbnede efter juleferien. Det er ottende handelsdage i træk - en bedrift indekset kun har begået en gang før, i 1997 ifølge Bloomberg News.

Indekset har de eneste dage nydt godt af et svækket pund, som betyder øget eksportindtjening for de selskaber, der sælger deres varer uden for Storbritannien.

I tirsdagens handel er det igen mineselskaberne, der stiger i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, ligesom det var tilfældet mandag.

Minegiganterne Anglo American, Rio Tinto og BHP Billiton, der vægter tungt i indekset, stiger med mellem 4-6,5 pct.

Supermarkedsaktien Tesco har også lagt sig i topregionen af indekset med en stigning på 4,4 pct., efter at selskabets omsætning har klaret sig bedre end andre britiske supermarkeder. Tescos stigende omsætning var især drevet af et stærkt salg af friske fødevarer, beretter Bloomberg.

I den anden ende af indekset ligger den britiske madportal Just Eat, der er presset af den stigende konkurrence fra stadig flere udbydere. Selskabets ordrer steg med 36 pct. sidste år, hvilket er lavere end væksten på 38 pct., som kæden rapporterede efter forløbet af de første ni måneder.

Det oplyser Just Eat tirsdag, og nyheden koster 5,8 pct. på aktiekursen.