Aktier: Britiske banker og ECB-forventninger trækker op

Med det tyske og det franske marked som markante undtagelser breder en forsigtig positiv stemning sig over de europæiske aktiemarkeder tirsdag middag i forventning om yderligere pengepolitiske lempelser efter torsdagens møde i Den Europæiske Centralbank (ECB) og i tillid til, at væksten i den amerikanske økonomi er solid nok til at absorbere den renteforhøjelse, der ventes på de kanter.

Læs mere
Fold sammen

Samlet stiger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,2 pct.

Det toneangivende CAC 40 indeks i Paris ligger tirsdag middag 0,2 pct. lavere, mens det tyske DAX-indeks falder 0,1 pct. Til gengæld stryger FTSE 100-indekset i London 0,6 pct. op anført af markante stigninger i den britiske finanssektor.

Her har centralbanken, Bank of England, oplyst at alle syv større banker har bestået en stress-test, og det løfter på selskabsniveau Barclays med 4,1 pct., som berettiger til en plads blandt de ti mest stigende aktier i Stoxx 600. Lloyds-aktien stiger 2,7 pct.

I toppen af indekset ligger elkraftproducenten Drax Group. Aktien i selskabet, der ejer et kulkraftværk, stiger 13,2 pct.

Samtidig stiger aktien i den tyske energiproducent RWE 5,5 pct., efter at selskabet har fået EU-tilladelse til at at konvertere sit Lynemouth-anlæg til produktion på basis af biomasse. Den afgørelse ventes af smitte positivt af på Drax, der også ønsker konvertering fra kul til biomasse.

Yderligere har RWE tirsdag oplyst, det sigter mod en selvstændig børsnotering af en del af sine aktiviteter inden for blandt andet vedvarende energi.

På det tyske marked lider industrigas-producenten Linde med et kursfald på 13,1 pct., efter at selskabet har nedjusteret sine indtjeningsmål for tredje gang i år.

Aktien i den franske kollega Air Liquide falder 3,3 pct.

Mere generelt er der forsat fremdrift i bilaktierne under indtryk af den uændret svage euro, der styrker producenternes konkurrenceevne. Porche-aktien stiger 4,2 pct., mens Volkswagen-aktien stiger 2,5 pct. uden for top ti-listen.

/