Aktier: Britiske aktier trykket ned af pund

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To britiske aktier er de mest faldende blandt de europæiske eliteaktier tirsdag, og samtidig står det også værre til for det britiske indeks FTSE 100, end det er tilfældet for flere af de øvrige europæiske indeks.

Det er blandt andet et styrket pund over for både euro og dollar, der presser de britiske aktier:

- Der kommer noget styrke til pundet, og det giver svaghed til nogle af eksportørerne samt proxy-obligationsaktierne (aktier i virksomheder med stabil vækst, regelmæssige dividender og lav volatilitet, red.), siger Jonathan Roy, der er investeringschef ved Charles Hanover Investments, til Reuters.

Undervisningsforlaget Pearson dropper 6,2 pct. i middagshandlen og indtager bunden af det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet falder 0,3 pct.

Pearson vil sælge 22 pct. af andelen i forlaget Penguin Random House for omkring 1 mia. dollar i et forsøg på at opnå en bedre balance og sende kontanter videre til aktionærerne. I første omgang steg aktien på nyheden, men trækket bliver af flere ifølge Reuters set som utilstrækkeligt og kortsigtet. Aktien er faldet omkring 20 pct. i år.

Ligeledes britiske Marks & Spencer dratter 3,9 pct. efter en handelsopdatering, der afslører et bekymrende salg af fødevarer. Kæden af stormagasiner forsikrede ellers, at selskabets genopretningsplan kører på skinner og holdt også fast i forventningerne til regnskabsåret. Til gengæld faldt det sammenlignelige salg af fødevarer med 0,1 pct. i første kvartal.

Samlet falder FTSE 100 med 0,8 pct. I Frankrig falder CAC 40 til sammenligning 0,1 pct., og det tyske DAX-indeks ligger 0,2 pct. højere.