Aktier: Britiske aktier tilbage til niveauet før brexit

Med terrorramte Tyrkiet som en af få undtagelser steg aktierne bredt på tværs af hele Europa tirsdag. Stoxx Europa 600 åbnede højere og udbyggede stigningerne stille og roligt i løbet af dagen for at lukke i et solidt plus på 2,9 pct.

Foto: JUSTIN TALLIS.
Læs mere
Fold sammen

 

Af indeksets 19 sektorer var det kun indekset for bilaktierne, der lukkede i minus. Råvareselskaberne og selskaber inden for olie- og gasindustrien var derimod de mest stigende sektorer med stigninger på over 4 pct., men også selskaber inden for telekommunikation var særligt efterspurgt af investorerne.

I London endte FTSE 100-indekset 3,2 pct. højere, efter at indekset i minutterne før lukketid kortvarigt krydsede over det niveau, som indekset lukkede i før afstemningsresultatet om udtræden fra EU.

- Vi er stadig i turbulente vande, fordi ingen ved, hvad der kommer til at ske, men selv et britisk EU-exit ser ikke ud til at være sikkert i øjeblikket, siger aktiestrateg Heinz-Gerd Sonnenschein fra Postbank til Bloomberg News.

På børsen i London var der generelt store stigninger i de minerelaterede aktier, såsom Fresnillo og Anglo American, der steg henholdsvis 9,3 og 7,2 pct.

Aktier inden for rejse- og fritid klarede sig også hæderligt gennem dagen til trods for terroraktionen i lufthavnen i Istanbul, hvilket ofte er noget, der lægger en dæmper på rejselysten. Det tyrkiske marked endte dog i et lille fald, og særligt Turkish Airlines-lufthavnsoperatøren TAV Holding var ramt med et fald på 6,5 pct.

Den britisk rejsekoncern TUI faldt desuden 3,7 pct. til 845,5 pence og er siden den britiske afstemning i sidste uge dermed faldet 19 pct.