Aktier: Britiske aktier satte rekord niende handelsdag i træk

De europæiske aktier endte i positivt terræn tirsdag, og det britiske FTSE 100-indeks ramte rekordniveau for niende handelsdag i træk.

Arkivfoto.De europæiske aktier endte i positivt terræn tirsdag, og det britiske FTSE 100-indeks ramte rekordniveau for niende handelsdag i træk. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet steg det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,1 pct., hvor især de britiske mineaktier var med til at trække indekset op.

Det britiske FTSE 100-indeks steg 0,5 pct. tirsdag, efter at have lukket rekordhøjt hver dag siden de britiske markeder åbnede efter juleferien. Indekset har de eneste dage nydt godt af et svækket pund, som betyder øget eksportindtjening for de selskaber, der sælger deres varer uden for Storbritannien.

Det tyske DAX-indeks steg 0,2 pct., mens det franske CAC 40-indeks steg 0,1 pct.

I tirsdagens handel var det igen mineselskaberne, der steg mest i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med minegiganten Anglo American i spidsen, ligesom det var tilfældet mandag.

Anglo American, Rio Tinto og BHP Billiton, der vægter tungt i indekset, steg med mellem 4,5-7,2 pct.

Supermarkedsaktien Tesco lagde sig også i topregionen af indekset med en stigning på 6 pct., efter at selskabets omsætning har klaret sig bedre end andre førende britiske supermarkeder. Tescos stigende omsætning var især drevet af et stærkt salg af friske fødevarer, beretter Bloomberg.

I den anden ende af indekset endte den britiske madportal Just Eat, der er presset af den stigende konkurrence fra stadig flere udbydere. Selskabets ordrer steg med 36 pct. sidste år, hvilket er lavere end væksten på 38 pct., som kæden rapporterede efter forløbet af de første ni måneder.

Det oplyser Just Eat tirsdag, og nyheden kostede 6,9 pct. på aktiekursen.