Aktier: Britiske aktier falder for fjerde dag i træk

De britiske aktier skiller sig ud - sammen med i øvrigt også de danske aktier - som nogle af de mest faldende i Europa fredag.

Ved 13.15-tiden ligger FTSE 100-indekset i London 1,2 pct. lavere i 7209,42, og det er fjerde dag i træk med tilbagegang i indekset, der er tynget af en styrkelse af det britiske pund for sjette dag i træk.

Samtidig kan de britiske aktier også være påvirket af den eksplosion, der fredag morgen skete ved en togstation i det sydvestlige London og undersøges som en mulig terroraktion.

Det britiske pund er blevet styrket kraftigt de seneste to dage, efter at Bank of England torsdag indikerede snarlige renteforhøjelser.

- Det har de så været ude at skrue måske yderligere en lille tand op for i dag, hvor en af de absolut blødeste medlemmer af rentekomitéen i Bank of England også siger, at han er enig i, at renten nok snart skal op, siger cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Han henviser til kommentarer fra Gertjan Vlieghe, som altså nu ser ud til at rykke over mod en hårdere pengepolitisk linje.

Krydstogtsfirmaet Carnival ligger i bunden af det ledende britiske indeks med et fald på 4,4 pct. - hvilket også giver en bundplacering i det paneuropæiske Stoxx 600-indeks, som ved 13.15-tiden ligger 0,2 pct. lavere i 381,12.

Faldet til Carnival skyldes ifølge Bloomberg News blandt andet, at Credit Suisse har sænket anbefalingen af aktien, ligesom den mulige terrorbegivenhed i London kan spille en rolle for stemningen om aktien.

Blandt de få stigende aktier i London ligger Easyjet med en stigning på 0,7 pct. Det britiske luftfartsselskab meldes interesseret i at overtage dele af den kriseramte branchekollega Air Berlin, rapporterer Bloomberg News.

Ifølge det finansielle nyhedsbureau er Easyjet klar til at gå efter de dele af Air Berlin, som den tyske konkurrent Lufthansa ikke ønsker at overtage. Lufthansa har tidligere været rygtet som en interesseret køber af nogle af flyene fra Air Berlin.

På Stockholmsbørsen ligger aktien i Hennes & Mauritz endvidere til en stigning på 2,4 pct., efter at modekoncernen har meldt om en god start på efterårssæsonen.

/ritzau/FINANS