Aktier: Britisk valg går i glemmebogen i grønt marked

Det britiske valg virker ikke til at have den store indflydelse på aktiemarkedet, og det gælder heller ikke det amerikanske, hvor der er små stigninger kort inde i fredagens handel.

Aktiemarkedet stiger 0,1-0,2 pct. målt på de tre ledende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Torsdagens valg i Storbritannien gav lige netop ikke flertal til premierminister Theresa May og De Konservative i parlamentet, og hun vil nu danne regering med Det Demokratiske Unionistparti fra Nordirland.

Der er ellers normalt ikke tradition for koalitionsregeringer i Storbritannien, der er verdens femtestørste økonomi.

- Jeg tror ikke, at et splittet parlament eller en mulig koalitionsregering er noget, der kommer til at få nogen betydning for amerikanske aktiver, siger Jason Ware, der er investeringschef i formueforvalteren Albion Financial, til Reuters.

Blandt selskaberne er Hudson's Bay i fokus. Virksomheden, der ejer detailkæderne Saks Fifth Avenue og Lord & Taylor, har varslet en sparerunde på 2000 stillinger i Nordamerika, hvilket skal give besparelser i organisation efter et overraskende stort underskud i første kvartal, skriver Boomberg News. Investorerne sender aktien ned med 6 pct. efter kort tids handel.

Medieselskabet 21st Century Fox får opmærksomhed, da der er blevet sat spørgsmålstegn ved opkøbet af britiske Sky oven på torsdagens valg. Aktien falder 0,2 pct. fra start, mens Sky dykker 0,6 pct. på børsen i London.

Chipproducenten Nvidia steg torsdag over 7 pct., efter at analytikerne hos Citigroup gentog sin varme anbefaling af aktien og vurderede en langsigtet kurs på 300 dollar. Fredag fortsætter fremgangen, da aktien flyver forrest med en stigning på 4,5 pct. til 168 dollar.

Der er også opmærksomhed til selve Citigroup-aktien, da UBS ifølge Bloomberg har hævet anbefalingen af aktien til "neutral" fra "salg". Aktien stiger 1,4 pct. fra start.