Aktier: Britisk medicinalkoncern slagtet efter nedjustering

Læs mere
Fold sammen

Den britiske medicinalkoncern Hikma Pharmaceuticals fik smæk af investorerne efter at være kommet med skuffende regnskabstal torsdag.

Investorerne sendte aktien ned, da koncernen skar i forventningerne til omsætningen i år på grund af øget konkurrence i USA med tilhørende pres på priserne. En aktie i Hikma faldt over 10 pct. torsdag.

Dermed endte Hikma blandt de mest faldende aktier i det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600, der samlet faldt med omkring 0,5 pct. Medicinalkoncernen venter en omsætning i år på omkring 2 mia. dollar, hvilket er i den nedre ende af det tidligere udmeldte interval 2-2,1 mia. dollar.

- Vi mener, at nedjusteringen var ventet i betragtning af udviklingen i lignende selskaber i andet kvartal, skrev finanshuset Morgan Stanley i en kommentar ifølge Reuters.

I den anden ende af indekset var smilene derimod store hos investorerne i verdens største producent af tandimplantater, schweiziske Straumann. Aktien endte med et plus på små 11 pct., efter at selskabet landede et andet kvartal som ventet.

- Fortsætter året, som det er begyndt, er det klart, at vi får et meget godt 2017 med højere indtjening. Og det vil selvfølgelig føre til højere udbytte, sagde koncernens direktør, Marco Gadola, til Bloomberg News.

To danske aktier blandede sig også i den negative nyhedsstrøm på det europæiske marked. Det var ISS og Vestas, der efter skuffende regnskaber faldt med henholdsvis 8,7 og 8,0 pct.

/ritzau/FINANS