Aktier: Britisk marked sluttede i plus i negativt Europa

De europæiske markeder var iklædt røde farver tirsdag, hvor det toneangivende britiske indeks skilte sig positivt ud.

Samlet faldt det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 1,7 pct. til 324,17, mens de toneangivende indeks i Frankfurt og Paris faldt med henholdsvis 1,8 pct. og 1,7 pct.

Det britiske FTSE-indeks endte til gengæld med en lille stigning på 0,4 pct. tirsdag, efter at Bank of England reducerede kapitalkravene til bankerne. Centralbanken reducerede den kontracykliske buffer fra 0,50 pct. til 0,00 pct. som følge af usikkerhederne, der er forbundet med brexit-forløbet.

- Med andre ord skal de britiske banker altså stille mindre kapital til side til dårligere tider. Det betyder ifølge den britiske centralbank, at bankernes udlånskapacitet øges med 150 mia. pund. Vi skal kun tilbage til marts, hvor den blev sat op til 0,50 pct., fordi den britiske centralbank var bange for, at de finansielle risici blev for store, men nu er de altså vendt på en tallerken i kølvandet af brexit, skriver Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

Den skotske kapitalforvalter Standard Life Investment indstillede mandag handlen med selskabets britiske ejendomsfond på 2,9 mia. pund. Det skete, som følge af at investorerne i stigende grad indløser aktiverne i fonden i kølvandet af den britiske folkeafstemning i slutningen af juni, hvor et flertal stemte for at forlade Den Europæiske Union.

Det ramte Standard Life-aktien med et fald på 5,2 pct. Også andre kapitalforvaltere blev ramt, da en analytiker fra Hargreaves Landsdown ifølge Bloomberg vurderede, at flere kan følge trop.

Den finansielle servicesektor gik samlet tilbage med 3,7 pct. i det fælleseuropæiske indeks. Man Group stod for det største fald i gruppen på 6,2 pct., mens schweiziske GAM Holding og Intermediate Capital fulgte lige efter med fald på henholdsvis 5,9 pct. og 5,3 pct.

Den britiske ejendomsbranche var også ramt tirsdag, hvor blandt andet entreprenørselskaberne Bellway og Barratt Development gik tilbage med henholdsvis 8,2 pct. og 9,8 pct.

Den mest faldende aktie i indekset var dog den italienske storbank Banco Monte dei Paschi di Siena, der gik 19,4 pct. tilbage. Italien vil angiveligt sprøjte kapital ind i banken, hvis en såkaldt stresstest af banken, der har til formål at vurdere bankens modstandskraft, afdækker et underskud, siger en person med kendskab til forløbet til Bloomberg.

/ritzau/FINANS