Aktier: Britisk investeringsselskab tog toppen efter opkøb

Der var brede smil på det europæiske aktiemarked fredag eftermiddag, efter at mundvigene havde vendt noget ned torsdag på ryggen af skuffende Kina-tal.

Fredag var der til gengæld positive Kina-tal, et efterslæb fra udviklingen i USA og godt nyt fra detailsalget i USA. Det sendte de europæiske aktier op.

Det brede Stoxx 600-indeks endte fredag med en stigning på 1,3 pct. til omkring indeks 340. Sidste fredag lukkede det i 339,64 og har således danset på stedet i ugens løb.

Øverst lyste det britiske investeringsselskab Man Group op. Aktien steg knap 14 pct.

Man Group toppede efter opkøb af en anden britisk investeringsfond - ved navn Aalto - samt et regnskab for tredje kvartal, der blandt andet viste, at kapitalen under forvaltning er steget til 80,7 mia. dollar mod 76,4 mia. dollar ved udgangen af juni.

Næstmest steg Banco Popolare og Banco Popolare di Milano i forventning om, at en fusion af de to banker bliver godkendt. De steg godt 6 pct.

Tre svenske børsnoterede selskaber - NCC, Ratos og Eltel - gik fredag den tunge gang til aktiemarkedet med nedjusterede forventninger til indeværende regnskabsår. Det gav forskellige reaktioner på børsen i Stockholm.

Eltel satte sig mest og lukkede med et fald på omkring 40 pct. Investeringsselskabet Ratos faldt omkring 3,9 pct., mens entreprenørvirksomheden NCC steg 1,5 pct. trods nedjusteringen.