Aktier: Britisk byggemarkedskæde topper i afventende marked

Investorerne ser ud til at træde vande på de store europæiske aktiemarkeder onsdag ved middagstid, hvor bevægelserne på indeksniveau er afdæmpede frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i aften.

Investorerne ser ud til at træde vande på de store europæiske aktiemarkeder onsdag ved middagstid, hvor bevægelserne på indeksniveau er afdæmpede frem mod rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks ligger omkring klokken 13.15 med et fald på små 0,06 pct. I Tyskland falder DAX-indekset knap 0,1 pct., i Frankrig stiger CAC 40-indekset omvendt med 0,1 pct., mens FTSE 100-indekset i Storbritannien er uændret.

På selskabssiden er der nyt fra tyske Thyssenkrupp og den indiske koncern Tata, der fusionerer i Europa og danner et nyt selskab. I samme omgang skal 4000 job skæres væk, oplyser de to koncerner onsdag ifølge flere medier.

Den endelige aftale ventes at være klar i starten af 2018, og de to koncerner kommer til at eje hver en halvdel i det nye selskab, der skal styres via et holdingselskab i Holland. Det nye selskab vil blive Europas nummer to på stålmarkedet lige efter stålkoncernen Arcelormittal.

Thyssenkrupp-aktien stiger 3,4 pct.

Helt i toppen af Stoxx 600-indekset ligger den britiske byggemarkedskæde Kingfisher med en stigning på 6,4 pct. efter offentliggørelsen af nye regnskabstal.

Det britiske selskab havde i første halvår af det forskudte regnskabsår 2017/2018 en underliggende indtjening før skat på 440 mio. pund, og det var højere end analytikernes forventninger om en indtjening på 426 mio. pund, skriver Bloomberg News.

Den tyske byggekoncern Hochtief må omvendt tage sig til takke med en bundplacering i det fælleseuropæiske indeks efter et fald på 6,7 pct.

Ifølge Bloomberg News er der spekulationer i markedet om, at ACS, der ejer mere end 71 pct. af Hochtief, vil bruge byggekoncernen til at byde på spanske Abertis Infraestucturas.

Spekulationerne er taget til, efter at avisen Rheinische Post har skrevet, at bestyrelsen afholder møde onsdag, og at et eventuelt bud på Abertis kan være på dagsordenen.

/ritzau/FINANS