Aktier: Britisk bookmaker topper i grønne markeder

Der er positive takter på de fleste store europæiske aktiemarkeder, efter at tyske nøgletal viser, at landets forretningsklima fortsat er robust i kølvandet af brexit-afstemningen i slutningen af juni.

Foto: PETER NICHOLLS.
Læs mere
Fold sammen

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks går frem med 0,6 pct. mandag eftermiddag. Samtidig løftes det tyske DAX-indeks 1 pct., det franske CAC 40-indeks stiger 0,7 pct., mens britiske FTSE 100 falder med knap 0,1 pct.

Det tyske Ifo-indeks faldt mindre end forventet blandt økonomerne, og det vidner om, at det tyske erhvervsliv ikke ryster i buskerne over resultatet af brexit-afstemningen. Generelt har de finansielle markeder reageret bedre end ventet, vurderer Ben Kumar, investeringsmanager hos Seven Investment Management, over for Bloomberg News.

- Hvis du er en europæisk forretningsmand, og du bliver spurgt, hvordan verden ser ud, så vil resuméet sandsynligvis være: Brexit gik bedre end forventet. Jeg har det fortsat godt.

- Der er ikke usikre kursudviklinger, usikker pengepolitik, og der kommer fortsat klare beskeder for ECB (Den Europæiske Centralbank, red.), og markedet er ikke faldet ud over en klippe, siger han videre.

BOOKMAKER TIL TOPS

På selskabssiden stryger det britiske bookmakerselskab William Hill til tops med en stigning på 7,1 pct.

Fremgangen kommer, efter at bookmakerselskabet 888 og kasinokæden Rank Group ifølge Bloomberg News har meddelt, at de overvejer et fælles overtagelsestilbud på William Hill.

Selv bekræfter William Hill, at kollegerne har henvendt sig, men skriver også at der er tale om helt indledende sonderinger.

FREMGANG TIL RYANAIR

Lavprisflyselskabet Ryanair placerer sig også blandt toppen, på trods af at selskabet mandag morgen meddelte, at det frygter lavere rejselyst og indtjening efter brexit. Ryanair er ikke det eneste selskab, der er kommet med negative meldinger på det seneste efter brexit og de terrorangreb, der blandt andet ramte Nice tidligere på måneden.

Det irske lavprisselskab fastholder alligevel forventningerne til hele året, hvor det sigter efter et plus på 1375-1425 mio. euro i perioden april 2016 til marts 2017. Fastholdelsen tager investorerne godt imod på trods af en række forbehold, og det sender aktien 6 pct. op mandag middag.

DYK TIL HISTORISK BANK

Verdens ældste bank, Banca Monte dei Paschi di Siena, dropper til gengæld 7,3 pct. på børsen i Milano på baggrund af spekulationer om, at banken muligvis skal have tilført ny kapital.

Det europæiske banktilsyn offentliggør den 29. juli resultatet af en stresstest, som analytikere ifølge Bloomberg News venter vil afsløre, at bankens soliditet er udfordret.

PANDORA BLANDT BUNDSKRABERE

Lige efter kommer danske Pandora, der falder 4 pct., efter at finanshuset Carnegie ifølge Bloomberg News sænker kursmålet for selskabets aktie til 1150 kr. fra 1300 kr.

Analysen tager udgangspunkt i en rundspørge blandt en lang række Pandora-forhandlere, der har svaret på, hvordan smykkesalget går. Finanshuset vurderer på den baggrund, at væksten ikke kører i helt så højt et gear, som man tidligere havde antaget.

Air France-KLM tager også et dyk på 3,1, efter at Société Générale har sænket anbefalingen af selskabets aktie til "sælg" fra "neutral", da finanshuset forventer et øget pres på flyselskabet, efter at både Lufthansa og Easyjet har meldt om sværere udsigter.