Aktier: Britisk afstemning sætter dagsordenen

Den 23. juni har længe været på investorernes læber og sat aktier og obligationer i bevægelse alt efter, hvilke tanker finansmarkederne har gjort sig om udfaldet af den britiske folkeafstemning om EU.

Læs mere
Fold sammen

Spørgsmålet er, hvor store udsving, der vil komme i løbet af torsdagen, hvor briterne sætter deres kryds, og resultatet forbliver ukendt.

De første indikationer peger mod en stille åbning. Futures for S&P 500-indekset i USA ligger 0,5 pct. højere, efter at et par meningsmålinger har vist flertal til forbliv-siden. Imidlertid faldt S&P 500-indekset stort set tilsvarende med 0,6 pct. efter dansk børslukketid onsdag, så rettesnoren fra USA peger mod status quo.

Det danske C20 Cap-indeks steg onsdag for fjerde børsdag i træk - og kom med et plus på 0,7 pct. tilbage over 1000-mærket.

- De finansielle markeder vil naturligvis have fokus stift rettet mod valget. I denne uge har markederne handlet som om, at »ja«-siden vinder, og sker det ikke, er der naturligvis lagt op til usikkerhed og »risk-off«-stemning, skriver chefanalytiker Tina Winther Frandsen fra Jyske Bank i en kommentar.

Coloplast kan få opmærksomhed i forbindelse med, at bankernes analytikere konkluderer på selskabets kapitalmarkedsdag i Minneapolis, der blev afsluttet efter dansk børslukketid onsdag. Her kom det blandt andet frem, at Coloplast i de kommende år vil poste flere penge i sine sårplejeprodukter. Planen er, at området skal vokse til det dobbelte i de kommende år.

Aktien i Coloplast steg torsdag 1 pct. til 492 kr.

Torsdag morgen kunne FLSmidth i en pressemeddelelse fortælle, at det har fået en kontrakt i Indien på design, indkøb og levering af udstyr til en komplet cementproduktionslinje med en kapacitet på 3000 ton om dagen.

FLSmidth offentliggør ikke ordrens værdi, men den er ikke over 200 mio. kr., da det i så fald ville udløse en fondsbørsmeddelelse.

FLSmidths aktie endte onsdagens handel med en stigning på 0,8 pct. til 250 kr.

Vestas har aktuelt ikke "særlige" behov for yderligere investeringer i kapacitet, siger vindmølleproducentens administrerende direktør, Anders Runevad, til Ritzau Finans.

- Jeg mener, at vi har en god kapacitet og et godt globalt fodaftryk i forhold til produktionen, og jeg ser ikke nogle særlige behov for yderligere investeringer lige nu, siger han.

Onsdag var Vestas den mest stigende aktie i C20 med et plus på 2,4 pct. til 457 kr.

Nordea kan blive påvirket af, at analytikerne hos JPMorgan har sænket anbefalingen af aktien til ”neutral” fra tidligere ”overvægt.” Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Nordea-aktien fulgte onsdag tendensen for C20 med en stigning på 0,6 pct. til 62,55 kr.

Der kommer torsdag kvartalsregnskab fra møbelvirksomheden Boconcept, der i øjeblikket er i færd med at blive overtaget af kapitalfonden 3i. Regnskabet dækker fjerde kvartal af selskabets forskudte regnskabsår. Onsdag faldt aktien 0,1 pct. til 496,50 kr. Dermed ligger kursen tæt på de 500 kr., som kapitalfonden har tilbudt at købe aktierne i selskabet for.