Aktier: Briter skiller sig positivt ud efter renteløft

Læs mere
Fold sammen

. De britiske aktier stikker ud i den europæiske handel torsdag eftermiddag, efter at den britiske centralbank, Bank of England, som ventet har hævet sin ledende rente, men ikke har givet yderligere informationer om, at der kan være flere renteforhøjelser på vej.

At centralbanken undlader det, har efterfølgende svækket pundet, sendt statsrenterne ned og aktierne op. FTSE 100-indekset i London stiger med 0,5 pct., mens de fleste andre store indeks i Europa falder en smule.

I Tyskland falder DAX-indekset eksempelvis med 0,2 pct., mens CAC 40 i Frankrig falder 0,1 pct. Det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 0,4 pct.

Blandt de mest stigende aktier i Stoxx 600-indekset findes flere britiske af slagsen, mens det dog også er et britisk selskab, der falder mest.

Det er Playtech, der udvikler software til online-spil, og som har nedjusteret sine forventninger og venter, at årets resultater vil lande 5 pct. under de laveste estimater fra analytikerne, skriver Bloomberg News.

Det sender aktien ned med 21,2 pct. til 777 pence på børsen i London.

Det er også svage forventninger til fremtiden, der rammer den næstmest faldende aktie i det brede indeks - danske Coloplast.

Medicoselskabet har i sit årsregnskab for 2016/17 skuffet med tallene i fjerde kvartal, og samtidig er forventningerne til 2017/18 et godt stykke under markedets forventninger. Det har sendt aktien ned med 12,3 pct. til 492,20 kr.

Blandt de positive indslag er den schweiziske storbank Credit Suisse, der i tredje kvartal leverede et noget større overskud end ventet.

Banken sikrede sig et nettooverskud på 244 mio. schweizerfranc i juli, august og september, og det var noget over de 201 mio. schweizerfranc, som analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet.

/ritzau/FINANS