Aktier: Brexit-angst gav fald for femte dag i træk i Europa

De europæiske aktiemarkeder blev tirsdag ramt af fald for femte dag i træk, idet nervøsiteten forud for briternes afstemningen om fremtiden i EU spredte sig.

De toneangivende indeks i Frankfurt, London og Paris droppede med mellem 1,5 og 2,3 pct., ligesom det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte 1,9 pct. lavere.

Næste uge afholdes der afstemning om fortsat medlemskab af EU i Storbritannien, og investorerne lader til at frygte, at det kan medføre et britisk exit - populært kaldet brexit.

- Bekymringer for brexit øger volatiliteten og rammer i særdeleshed finansmarkederne. Den øgede volatilitet varer formodentlig ved frem til afstemningen, siger Koen De Leus, seniorøkonom i belgiske KBC Bank, til nyhedsbureauet Reuters.

Briterne går til stemmeurnerne 23. juni, og tirsdag viste fire meningsmålinger, at der er et lille forspring til brexit-fortalerne.

KRAFTIGE KLØ TIL KAPITALFORVALTER

På selskabssiden var der i særdeleshed kursklø til den schweiziske kapitalforvalter Gam Holding, efter at selskabet meddelte, at dets overskud vil falde med 50 pct. på grund af fortsat markedsusikkerhed i første halvår.

Selskabets aktiekurs raslede ned med 17,3 pct. til 9,47 schweizerfranc. Det er det laveste niveau siden 2011 og tirsdagens største fald i Stoxx 600-indekset.

I den modsatte ende af det paneuropæiske indeks endte det engelsknoterede transportselskab Firstgroup, der driver bus- og toglinjer.

Firstgroup leverede et overskud før skat i det forskudte regnskabsår 2015/2016, der var 2 pct. over analytikernes forventninger.

Aktien steg knap 7 pct. til 110,30 pence.

/ritzau/FINANS