Aktier: Bredt funderede stigninger med Tokyo i front

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger igen med stigninger over hele linjen onsdag morgen, og igen er det især børsen i Tokyo, der trækker markederne op.

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger igen med stigninger over hele linjen onsdag morgen, og igen er det især børsen i Tokyo, der trækker markederne op. Fold sammen
Læs mere

Ifølge flere iagttagere har det øget muligheden for nye finanspolitiske lempelser til støtte for økonomien, at den japanske premierminister, Shinzo Abe, for få dage siden fik genvalg ved overhusvalget i Japan.

Udsigten til nye stimuli har svækket den japanske yen markant, hvilket gavner de eksportfokuserede selskaber.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks ligger med et plus på 1,5 pct., og det bredere Topix-indeks går frem med 1,7 pct.

De kinesiske fastlandsaktier har også positive fortegn. Kinas premierminister, Li Keqiang, udtalte på topmødet mellem EU og Kina, at Kinas økonomi fastholdt et stabilt vækstmomentum i andet kvartal.

Samtidig slog han fast, at økonomien kan nå målet om en vækst på mindst 6,5 pct. i år.

Shanghai Composite og CSI 300-indekset ligger begge med et plus på 0,4 pct. I Hongkong er der en stigning i Hang Seng-indekset på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på godt 0,1 pct. onsdag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+1,5Topix+1,7Hongkongs Hang Seng+0,5 China Shanghai Composite+0,4 China CSI 300+0,4Taiwan Taiex-0,1Sydkoreas Kospi+0,4 Indiens BSE Sensex+0,4 Singapores STI+0,2 Sydney ASX 200+0,5

Indeksværdi klokken 05.45