Aktier: Bredt fald og plusser til kun få C20'ere

Der er fald over en bred kam i det danske aktiemarked torsdag morgen, hvor stort set alle selskaber i det ledende indeks herhjemme er lagt fra land i negativt terræn.

Jyske Bank , hovedkvarter, hovedsæde, administration i Silkeborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Kort efter markedsåbning ligger det danske V20 Cap-indeks 0,4 pct. lavere til 1012,75, hvilket dermed foreløbig bryder ni handelsdage i streg med stigninger.

Samtlige aktier i eliteindekset ligger efter kort tids handel underdrejet bortset fra Novo Nordisk, Coloplast og GN Store Nord, der stiger henholdsvis 0,2 pct. til 255,90 kr., 0,2 pct. til 480,70 kr. og 0,1 pct. til 146,80 kr. - dog uden selskabsspecifikke nyheder.

Blandt de andre danske eliteselskaber falder Vestas med 0,8 pct. til 443,80 kr., efter at vindmølleproducenten ifølge data fra Bloomberg har fået sænket sin anbefaling af analysehuset Morningstar til "hold" fra "køb".

Den sænkede anbefaling følger på trods af en periode med flere ordrer. Eksempelvis onsdag fik Vestas fem ordrer, herunder tre i USA.

December er traditionelt en god måned i forhold til ordreindgang for Vestas, og der er stadig et par dage tilbage af året til at høste endnu flere af slagsen. Men allerede nu ser vindmøllefirmaet ud til at kunne sætte rekord for ordreindgangen i 2016.

Ligesom det onsdag var tilfældet i den amerikanske finanssektor, så falder de danske banker herhjemme torsdag. Stemningen i USA blev blandt andet forklaret med et fald i de amerikanske obligationsrenter.

Herhjemme falder Danske Bank 0,3 pct. til 213,30 kr., mens Jyske Bank dykker 0,4 pct. til 334,90 kr., og Nordea tager et tab på 0,3 pct. til 78,60 kr.

Inden for bryggeribranchen sætter Carlsberg ifølge Børsen turbo på salget af specialøl med et nyt fadølsanlæg. Selskabet betegner det som "den største nyudvikling inden for fadøl i 80 år" og "en strategisk gamechanger". På trods af dette falder bryggeriaktien med 0,1 pct. til 605 kr.

Slutteligt har it-virksomheden NNIT udvidet sit samarbejde med Pandora med tilføjelse af flere ydelser. Den nye kontrakt er på applikations-support på MS Dynamics AX og tegner sig i værdi for "et højt, tocifret millionbeløb" i kr. og løber initialt over de næste 4,5 år.

NNIT-aktien stiger 1,5 pct. til 204 kr., mens Pandora-aktien falder 0,3 pct. til 907 kr.