Aktier: Bredt fald i C20 anført af Jyske Bank

Samtlige aktier i det danske C20 Cap-indeks ligger torsdag middag lavere og følger en negativ tendens i resten af Europa, efter at Bank of Japan på et møde i banken afholdt sig fra at komme med yderligere stimulerende tiltag til økonomien.

Læs mere
Fold sammen

Herhjemme er særligt Jyske Bank, der skuffede med sit regnskab for første kvartal, hårdt ramt.

- Vi spejler udviklingen i Asien. Det er i særdeleshed beslutningen fra Bank of Japan om at holde pengepolitikken uændret, der rammer Europa her til formiddag. Vi ser også en dollar, som går lidt svagere, hvilket heller ikke er specielt opløftende for europæiske aktier, siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

Under den asiatiske handel var især de japanske aktier presset, og det ledende Nikkei 225-indeks i Tokyo endte dagen med et fald på 3,6 pct. I Europa falder de store indeks i størrelsesordenen 1,5 pct., hvilket også gælder for det danske C20 Cap-indeks, som ved 11.30-tiden ligger i 988,00 efter et fald på 1,4 pct.

JYSKE BANK HAR STORE NEDSKRIVNINGER PÅ LANDBRUG

Nedskrivninger på landbrugskunder belaster Jyske Banks regnskab for første kvartal, der bød på et resultat før skat på 478 mio. kr. mod 502 mio. kr. i samme periode året før.

- Nedskrivningerne var lidt til den høje side, og ligesom andre banker lider man lidt under nettorenterne, som ikke udvikler sig helt som ønsket, siger Ole Kjær Jensen.

Aktien i Jyske Bank har lagt sig helt i bunden af C20 med et fald på 4,2 pct. til 269,60 kr. Blandt de øvrige bankaktier falder Danske Bank 2,8 pct. til 176,20 kr., mens Nordea handles 1,3 pct. lavere i 64 kr.

MÆRSK-KONKURRENTER MED REGNSKAB

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk har det også svært i et marked med generelt pres på de cykliske sektorer.

I nattes løb kom der regnskaber fra de tre japanske Maersk Line-konkurrenter, Mitsui OSK, K-Line og Nippon Yusen, der ifølge Bloomberg News skuffede med sine forventninger til det nuværende regnskabsår.

Derudover har Handelsbanken sænket anbefalingen af Mærsk-aktien til "reducer" fra "køb". Selskabets B-aktie ligger 2,7 pct. lavere i 9130 kr.

FLERE NYHEDER OM VESTAS

Vestas blander sig i nyhedsstrømmen med annonceringen af en ordre i Sverige på 76 megawatt. Derudover er det kommet frem, at selskabets partner inden for offshoremøller, Mitsubishi, har valgt ikke at udnytte en option på at få majoritet i deres fælles selskab, MHI Vestas.

Endvidere er Vestas-aktien ifølge Bloomberg kommet på favoritlisten hos finanshuset Macquarie. De tre nyheder bidrager til, at Vestas-aktien klarer sig bedre end C20 generelt med et fald i selskabets aktie på 0,6 pct. til 436,50 kr.

Vestas kommer i øvrigt med regnskab for første kvartal fredag, hvilket ligeledes gælder for Novo Nordisk, der i torsdagens handel ligger 1,4 pct. lavere i 357,90 kr.

- Vi så også, at medicinal var en af de sektorer, der klarede sig dårligst onsdag aften i USA, og så er der måske lidt usikkerhed op mod Novos regnskab i morgen tidlig, efter det der kom frem i regnskabet fra konkurrenten Eli Lilly, siger Ole Kjær Jensen.

MANGE REGNSKABER UDEN FOR C20

Onsdag aften kom der regnskab fra protesevirksomheden Össur, der trods en organisk vækst på 3 pct. i årets første tre måneder måtte se overskuddet dale en anelse, da den islandske virksomhed har skruet op for investeringerne i markedsføring og forskning og desuden er ramt af en stærk dollar. Össur-aktien falder 1,2 pct. til 25,55 kr.

Fra morgenstunden har der været regnskab fra Skjern Bank, der ligesom Jyske Bank var påvirket negativt af nedskrivninger i landbruget. Aktien stiger dog 1,6 pct. til 32,80 kr. Der har også været tal fra færøske Banknordik, hvor driftsresultatet var nogenlunde på linje med de seneste kvartaler. Banknordik-aktien stiger 0,4 pct. til 113,50 kr.

Columbus fastholdt i sit regnskab forventningerne til hele året. Det til trods falder aktien 3,1 pct. til 7,80 kr.

I en anden afdeling falder Royal Unibrew-aktien, da bryggeriet udbetaler et udbytte på 7,20 kr. Bryggeriet kom onsdag eftermiddag med regnskab for første kvartal, der viste en mindre vækst i både omsætning og indtjening.

Aktien falder med 10,3 kr. til 285,10, hvilket svarer til et fald på 3,5 pct.

Der fragår også udbytte fra aktien i vagt- og sikringskoncernen G4S svarende til omkring 0,56 kr. Aktien falder 2,9 pct. til 18,54 kr. - et dyk på 0,56 kr.

Senere torsdag kommer der regnskaber fra plastvirksomheden SP Group, investeringsselskabet Speas, biotekvirksomheden Onxeo, den grafiske virksomhed Glunz & Jensen, Lån & Spar Bank og Nordfyns Bank.