Aktier: Bredt europæisk comeback efter tirsdagens nervøsitet

De europæiske aktiemarkeder steg onsdag og revancherede sig dermed oven på tirsdagens nedtur, der blev udløst af Tyrkiets nedskydning af et russisk kampfly tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

DAX-indekset i Frankfurt steg 2,2 pct., FTSE 100-indekset i London gik 0,8 pct. frem, og CAC 40-indekset i Paris hævedes med 1,4 pct. Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks steg med 1,4 pct. til 380,84.

Det er især Natos bestræbelser på at lette spændingerne mellem Rusland og Tyrkiet, der lod til at medføre, at markederne gik frem. Nato opfordrede de to lande til at nedtrappe spændingerne og i stedet fokusere på at komme den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat til livs.

- Fokus skifter dermed atter en gang til, at den amerikanske økonomi klarer sig godt, og det piller den sidste nervøsitet ud af markedet, siger Rosamunde Price, chefstrateg for Seven Investment Management, til Bloomberg News.

Udviklingen var en god nyhed for de europæiske indeks set over en bred kam. Der var dog også negative nyheder. Det spanske energiselskab Abengoas aktie oplevede et styrtdyk, efter at energiselskabet er gået i betalingsstandsning.

Abengoa-aktien raslede 53,9 pct. ned til 0,42 euro.

- Det har en kolossal gæld, som ingen banker ønsker at refinansiere, siger Carlos Ortega, handler i Beka Finance Sociadad de Valores, til Bloomberg News.

Det fik flere spanske bankers aktier til også at komme i modvind af frygt for, at sektoren vil lide tab. Banco de Sabadell gled med 1,9 pct. til 1,72 euro. Og Banco Santander dalede med 2 pct. til 5,01 euro. Og Banco Popular Espanol faldt med 2,5 pct. til 3,30 euro.