Aktier: Bred fremgang i Europa uden om det græske marked

Bortset fra fortsatte fald på det græske aktiemarked, er der onsdag middag en klar positive tendens at spore på de europæiske aktiebørser.

Det store Stoxx Europa 600-indeks ligger ved middagstid 0,9 pct. højere i 402,15 efter stigninger i samtlige 19 industrigrupper i indekset. Onsdagen har været præget af en fortsat strøm af - og generelt opløftende regnskabsrapporteringer.

Den franske storbank Société Générale kunne for andet kvartal berette om det bedste resultat for banken siden finanskrisens indtog. Banken øgede sit nettooverskud til 1,35 mia. euro fra 1,08 mia. euro i den samme periode året før, hvilket var det bedste resultat siden 2007. Det var samtidig en gedigen overraskelse hos analytikerne, der ifølge Bloomberg havde regnet med en resultatnedgang til 1 mia. euro.

Investorerne tager rigtig godt imod regnskabet og handler på børsen i Paris aktien i vejret med 8 pct. til 48,23 euro. Det er den største stigning i Stoxx 600-indekset. Godt hjulpet af Société Générale ligger det franske CAC 40-indeks onsdag middag dermed 1,3 pct. højere.

Det tyske Dax-indeks er ligeledes steget 1,3 pct., mens fremgangen i det britiske FTSE-100 blot ligger til en fremgang på 0,4 pct. I London er der ellers pæne stigninger til de minerelaterede selskaber. BHP Billiton og Rio Tinto stiger begge omkring 3 pct.

Det irske lavprisflyselskab Ryanair kunne onsdag fortælle, at det er det første flyselskab nogensinde, der har fløjet 10 mio. passagerer i internationale afgange på én måned. I juli i år transporterede det irske lavprisselskab 10,14 mio. passagerer, hvilket var 11 pct. flere end i juli året før. Belægningsgraden satte desuden rekord, da den var 95 pct. mod 91 pct. i juli sidste år. Ryanairs aktie stiger 2,2 pct.

På Stockholmsbørsen har investorerne endvidere taget godt imod regnskabet fra bookmakervirksomheden Unibet. Selskabet opnåede i andet kvartal bruttogevinstindtægter på 80,5 mio. pund, hvilket var en fremgang på 3,4 mio. pund i forhold til året før. Hvis man fraregner valutaeffekten er der tale om en fremgang på 21 pct. Unibet, der har base på Malta, men er børsnoteret i Stockholm, stiger 11,7 pct. til 631 svenske kr.

I Amsterdam er der fokus på regnskabet fra storbanken ING Group. Banken leverede en pæn fremgang i indtjeningen i årets andet kvartal, men den var ikke helt så stor, som aktieanalytikerne på forhånd havde regnet med. På bundlinjen lød resultatet på 1,36 mia. euro, hvilket er en fremgang fra 1,07 mia. euro i den samme periode året før.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News dog regnet med en endnu større fremgang til 1,46 mia. euro. Investorerne reagerer da også med skuffelse og har handlet aktien 3 pct. lavere i 15,14 euro.

Det græske aktiemarked, der genåbnede mandag efter at have været holdt lukket i fire uger, skiller sig ud med fortsatte fald. Onsdag middag ligger det toneangivende græske indeks 3,4 pct. lavere, og på tre dage er det dermed faldet hele 20 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk