Aktier: Boligaktier trækker Shanghai i minus

Der er mandag morgen en lettere negativ stemning på markedet i Shanghai, mens investorerne på børsen i Hongkong handler med positive fortegn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste tre uger har været stigende for Shanghai-aktierne, skriver Bloomberg News. Det er særligt aktier med berøring på boligmarkedet, der hiver ned mandag. Nye tal viser nemlig aftagende boligprisstigninger i Kina i juni.

Shanghai Composite falder med 0,1 pct. efter at have været nede med 0,7 pct. i løbet af handelsdagen. Hang Seng stiger modsat med 0,2 pct.

- Markedet har behov for konsolidering på dette niveau efter det seneste "rebound", siger Wei Wei, analytiker ved Huaxi Securities i Shanghai, til Bloomberg News.

- Sidste uges data viser, at økonomien i bund og grund er stabiliseret. Så vi er i et svingende mønster, og der er ikke nogen risiko for markante fald for aktier, fortsætter han.

Det japanske marked holder mandag lukket på grund af "Havets Dag". Fredag lukkede det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,7 pct. højere.

TABEL Indeks Udvikling (%)Nikkei 225LUKKETTopixLUKKETHongkongs Hang Seng+0,2 China Shanghai Composite-0,1 China CSI 300-0,1Taiwan Taiex+0,5Sydkoreas Kospi-0,1 Indiens BSE Sensex+0,5Singapores STI+0,1 Sydney ASX 200+0,5

Indeksværdi klokken 07.00