Aktier: Børshuse flytter på TDC og GN

Analytikeres justeringer af TDC og GN Store Nord kan skabe lidt handelsinteresse fra morgenstunden mandag, hvor det ellers tegner ganske stille.

Det amerikanske S&P 500-indeks faldt marginalt efter dansk børslukketid fredag, men futures er steget lidt mandag morgen i Tokyo. Den tyske DAX-future indikerer en positiv åbning på 0,1 pct. i Frankfurt. (2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

Det amerikanske S&P 500-indeks faldt marginalt efter dansk børslukketid fredag, men futures er steget lidt mandag morgen i Tokyo. Den tyske DAX-future indikerer en positiv åbning på 0,1 pct. i Frankfurt.

Herhjemme lukkede C20 Cap-indekset fredag 0,1 pct. lavere i 1019,87. A.P. Møller-Mærsks A- og B-aktie sled ellers hårdt i det og sluttede henholdsvis 3,4 pct. og 3,1 pct. højere i 8960 kr. og 9350 kr. efter offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal.

Mærsks topchef betegnede resultaterne som utilfredsstillende, men markedet havde forudset den vigende indtjening og samtidig var der ifølge chefhandler i Danske Bank Mads Zink ikke rigtigt nogen, der havde lyst til at sælge Mærsk-aktierne op til strategiopdateringen, der kommer inden udgangen af tredje kvartal.
Mandag kan der atter komme fokus på Mærsk-aktierne, idet der formentlig venter justeringer af anbefalinger eller kursmål fra analytikerkorpset.

TDC sænkes

Fra børshusene er der foreløbigt kommet en nedjusteret anbefaling fra finanshuset Berenberg af TDC, der har sænket til "hold" fra tidligere "køb". Sænkningen kommer efter en ganske stærk udvikling i TDC-aktien i den senere tid.

»Med en 21 pct. outperformance føler vi, at markedet har genskabt tilliden til turnaround-historien, og den nuværende aktiekurs reflekterer i de store hele planens eksekveringssucces. Efter denne seneste outperformance handler TDC på linje med sektoren på de fleste værdipunkter for 2016-18-perioden,« skriver Berenberg i et analysenotat.

TDC-aktien er siden slutningen af juni steget 21 pct. fra kurs 30. Fredag endte aktien i 36,32 kr.

GN løftes

GN Store Nord-aktien har været til eftersyn hos Morgan Stanley, der har hævet kursmålet for efter torsdagens regnskab fra den danske høreapparat- og headsetproducent.

Det nye kursmål er ifølge Bloomberg News fastsat til 159 kr., hvilket er små 10 pct. højere end det tidligere kursmål på 145 kr.

Anbefalingen er uændret "ligevægt". GN-aktien steg fredag 0,6 pct. til 140,20 kr.
Halvårsregnskabet fra G4S har også givet anledning til justeringer og en markant kursstigning i sidste uge, hvor aktien sammenlagt 16,5 pct. til 19,60 kr.

En af de begejstrede er finanshuset Credit Suisse, der efter regnskabet har hævet kursmålet for aktien til 275 pence, eller 23,68 kr., fra tidligere 210 pence. Det nye kursmål er 21,4 pct. højere end fredagens lukkekurs på børsen i London på 226,60 pence.

Tivoli gør status

Fra regnskabssiden er der ikke meget nyt under solen mandag, selv om denne uge er travl på den front. Tirsdag præsenterer eksempelvis Coloplast, Topdanmark, ISS og ALK-Abelló opdateringer.

Mandag kommer eneste regnskab fra Tivoli, der fylder 173 år. I hele 2016 venter Tivoli en omsætning på niveau med 2015, omkring 900 mio. kr., og et overskud før skat i niveauet 60-70 mio. kr.
Tivoli-aktien lukkede fredag i 459,50 kr. Aktien er i år steget 20 pct.