Aktier: Børsfremgangen fortsætter i lidt lavere tempo

De asiatiske aktiemarkeder ligger igen med stigninger onsdag, men takten er aftaget en anelse i forhold til tirsdagens jubelmarked.

De asiatiske aktiemarkeder ligger igen med stigninger onsdag, men takten er aftaget en anelse i forhold til tirsdagens jubelmarked. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Rekorder på Wall Street natten over er med til at sende MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan op med 0,6 pct.

»De nye markeder er flyvende, og det er her, hvor investorerne virkelig genererer et merafkast,« siger chefstrateg Chris Weston fra IG til Reuters.

I Tokyo fokuserer investorerne på individuelle aktier, som anses som relativt billige i lyset af de gunstige eksterne forhold såsom god global økonomisk vækst.

Subaru stiger 1,1 pct., efter meldinger om at bilproducenten vil begynde at sælge elbiler allerede i 2021, og Sony øger 1,2 pct. efter beslutningen om at øge udviklingen af kunstig intelligens i et joint venture med japanske og amerikanske virksomheder.

Mitsubishi øger 0,8 pct. efter planer om at oprette en investeringsfond med fokus på transportinfrastruktur senere denne måned.

Nikkei-indekset stiger 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,4 pct.

Det kinesiske fastland mærker også de positive vinde. Shanghai Composite øger 0,5 pct., mens det teknologitunge CSI 300-indeks handles 0,4 pct. højere.

Hongkongs Hang Seng-indekset er kinesisk topscorer med et plus på 0,9 pct. Indekset har brudt 30.000-mærket for første gang i ti år efter stor kinesisk efterspørgsel på Hongkong-noterede aktier.

Blandt de øvrige børser stiger Taiwans Taiex-indeks, Singapores Strait Times-indeks, det sydkoranske Kospi-indeks og Sydneys ASX-indeks alle 0,4 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med beskedne stigninger på under 0,1 pct. onsdag morgen.

Indeks Udvikling (%)
 
Nikkei 225 +0,6
Topix +0,4
Hongkongs Hang Seng +0,9
China Shanghai Composite +0,6
China CSI 300 +0,4
Taiwan Taiex +0,4
Sydkoreas Kospi +0,4
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,4
Sydney ASX 200 +0,4
 
Indeksværdi kl. 6.15.

/ritzau/FINANS