Aktier: Børser præget af inddækning efter mandagens kursfald

De fjernøstlige aktier stiger tirsdag morgen, hvor investorerne hopper på den globale kursvogn, der drager fordel af de fald, der opstod i kølvandet af det italienske nej til konstitutionelle reformer.

Arkivfoto. De fjernøstlige aktier stiger tirsdag morgen, hvor investorerne hopper på den globale kursvogn, der drager fordel af de fald, der opstod i kølvandet af det italienske nej til konstitutionelle reformer. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Investorerne har affærdiget "anti-establishment"-indikationerne fra den italienske folkeafstemning og i stedet presset aktiekurserne højere op. Nu vender opmærksomheden sig mod Feds rentebeslutning i næste uge, der er den sidste store begivenhed, når det gælder risikovurderingen for de børsnoterede papirer i år, vurderer chefstrateg Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

Især de japanske aktier får medvind, da markedet var det første store til at handle på det italienske valg, og som derfor tog de største øretæver, inden stemningen vendte i løbet af den europæiske handel.

- Japan var den eneste større marked, som var åbent, umiddelbart efter at resultaterne løb ind, så det føles, som at det modtog hug fra investorer, der ønskede at sælge for at sikre sig. Nu er der en købsbølge i lettelsens suk efter at have set de globale markeder tag det roligt eller snarere stige og lægge endnu en risiko bag sig, siger fundmanager Hajime Sakai fra Mito Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset stiger 0,4 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,6 pct.

På de kinesiske markeder på fastlandet ligger Shanghai Composite-indekset med et minus på 0,1 pct., og også CSI-300-indekset dropper 0,1 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong modsat øger 0,8 pct.

Blandt de mindre børser stiger Taiex-indekset i Taipei 1,0 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks øger 1,4 pct., mens Singapores Strait Times lige klarer en stigning på 0,1 pct., og Sydneys ASX-indeks lukker tirsdagen med en gevinst på 0,5 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små fald på under 0,1 pct. tirsdag morgen.