Aktier: Bølgede frem og tilbage og lukkede i rødt

Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier startede mandagen med at falde, men kom siden godt igen, før markedet ud på eftermiddagen igen vendte til negativt territorium.

Det paneuropæiske Euro Stoxx 600-indeks endte i et fald på 0,5 pct., efter at det i løbet af formiddagen havde ligget til en gevinst på 0,3 pct. i forhold til fredagens lukkeniveau.

Mineselskaberne trak generelt en del ned i de store indeks efter usikkerhed om udsigterne for den kinesiske økonomi.

- De kinesiske aktiemarkeder er berygtede for at levere volatilitet for investorerne, som er blevet vænnet til perioder med op- og nedture, siger Rebecca O´Keeffe, investeringschef hos Interactive Investor, til Marketwatch.

Blandt mineselskaberne faldt Antofagasta og Anglo American henholdsvis 3,4 og 2,1 pct.

På børsen i London gik det bedre for forsikringsselskabet Aviva, som steg 0,6 pct. efter skriverier i Sunday Times om, at selskabet har planer om at bruge mere end 1 mia. pund på tilbagekøb af egne aktier.

Det britiske onlinesupermarked Ocado var ligeledes i vælten, efter beretninger fra svenske Icanyheter om en muligt samarbejde med den svenske supermarkedskæde ICA.

I kølvandet af rygterne steg aktien 7 pct.

Det tyske forsikringsselskab Allianz har tilbudt at købe de resterende aktier i Euler Hermes, der er børsnoteret i Frankrig og verdens største inden for kreditforsikring.

Tilbuddet fra Allianz lyder på 122 euro per aktie, og aktien i Euler Hermes kom tæt på det niveau med en stigning på 20,3 pct. til 121,35 euro.

/ritzau/FINANS