Aktier: Boeing tager teten i USA i blandet marked

Det amerikanske aktiemarked åbner uden klar retning tirsdag, hvor der er fokus på opkøbsivrige Disney og Boeing, der sender ekstra penge tilbage til aktionærerne.

Efter få minutters handel stiger det brede S&P 500-indeks 0,1 pct., og Dow Jones stiger 0,2 pct., mens teknologiaktierne i Nasdaq falder 0,05 pct.

Dermed har tirsdagens to grønne indeks kurs mod endnu en lukkerekord, som det også var tilfældet mandag.

På de store linjer er der fokus på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der starter tirsdag og bliver afsluttet onsdag.

Stort set alle markedsdeltagere venter en renteforhøjelse, så det er især prognosen for de fremtidige renteforhøjelser, der får opmærksomhed.

Flyproducenten Boeing varslede sent mandag, at det hæver sit kvartalsudbytte med 20 pct.

Samtidig løftede Boeing sit aktietilbagekøbsprogram fra 14 mia. dollar til 18 mia. dollar. Investorerne belønner planerne ved at sende aktien frem med 2 pct.

Disney har gennem et stykke tid forhandlet om at overtage en stor del af aktiviteterne hos mediekoncernen 21st Century Fox.

Comcast har også været nævnt som en mulig køber, men selskabet har nu trukket følehornene til sig, og dermed ser Disney ud til at stå tilbage som eneste byder.

Comcast stiger 4 pct. fra start, mens Disney og 21st Century Fox halser efter med stigninger på 0,8 pct. og 0,3 pct.