Aktier: Boeing falder trods bedre end ventet regnskab

Selv om flyproducenten Boeing tjente flere penge end forventet i tredje kvartal og har opjusteret forventningerne til 2017, må selskabet se aktiekursen glide i onsdagens handel på det amerikanske aktiemarked, hvor stemningen er til den negative side.

Læs mere
Fold sammen

Markedet åbner med mindre fald på 0,1 til 0,2 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

Før åbningen har Boeing offentliggjort regnskab for tredje kvartal, der viste et overskud per aktie på 2,72 dollar mod en forventning om et overskud på 2,65 dollar blandt analytikerne ifølge et estimat fra Bloomberg.

Boeing skruer en anelse op for forventningerne, så selskabet nu sigter efter et overskud for hele året på 9,90 til 10,10 dollar mod tidligere 9,80 til 10 dollar. Aktien falder alligevel 0,5 pct.

Derimod er reaktionen mere positiv for Coca-Cola, der i tredje kvartal havde en omsætning på 9,06 mia. dollar, hvilket lå pænt over de 8,72 mia. dollar, som analytikerne havde regnet med.

Indtjeningen overraskede ligeledes positivt med et overskud per aktie på 0,50 dollar, hvilket akkurat overgik forventningerne på 0,49 dollar. Aktien stiger 0,4 pct.

Der har også været regnskab fra kreditkortselskabet Visa, der leverede et større overskud end ventet i sit fjerde kvartal af regnskabsåret 2016/17.

Visa opnåede en indtjening per aktie på 0,90 dollar i kvartalet, mens analytikerne havde regnet med et plus på 0,85 dollar. Visa-aktien er tæt på uændret fra start.

Apotekerkæden Walgreens Boots Alliance har også været i stand til at overgå forventningerne.

I fjerde kvartal omsatte Walgreens for 30,1 mia. dollar, mens indtjeningen - justeret for engangsforhold - landede på 1,31 dollar per aktie.

Til sammenligning havde analytikerne ventet 29,9 mia. dollar i omsætning og 1,21 dollar i indtjening per aktie. Aktien stiger 2,8 pct. i de første handler.

I den negative afdeling er der pres på restaurantkæden Chipotle efter et rædderligt regnskab for tredje kvartal.

Et hackerangreb og orkanerne Irma og Harvey har ifølge Marketwatch gjort et stort indhug i indtjeningen, der lød på 0,69 dollar per aktie, hvilket var milevidt fra forventningerne på 1,65 dollar hos analytikerne. Aktien falder 13,7 pct. fra start.