Aktier: Boblende tysk optimisme inspirerede til nye stigninger

Der herskede en god stemning på de europæiske aktiemarkeder tirsdag, hvor aktierne allerede efter en times handel fik en vitaminindsprøjtning fra Tyskland.

Der herskede en god stemning på de europæiske aktiemarkeder tirsdag, hvor aktierne allerede efter en times handel fik en vitaminindsprøjtning fra Tyskland.

Den tyske erhvervstillidsindikator, IFO, steg til det højeste niveau i målingens historie, og sammen med en strøm af overvejende positive regnskaber fra især USA var det med til at slå en god tone an.

Det brede Stoxx Europa 600-indeks steg 0,4 pct. trods lidt gevinsthjemtagning ud på eftermiddagen.

Vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad var blandt topscorerne efter et stærkt regnskab, der sendte aktien op med næsten 5 pct.

På brancheniveau var det især banker og råvareproducenter, der havde en god dag. Det London-noterede mineselskab Antofagasta steg med 7,7 pct., mens østrigske Raiffeisen Bank lukkede med en gevinst på 6,8 pct. oven på stærke foreløbige regnskabstal for andet kvartal.

I London festede aktionærerne i skokoncernen Jimmy Choo, efter at luksusvareproducenten Michael Kors havde fremsat købstilbud.

Michael Kors byder 230 pence per aktie eller 7,5 mia. kr. for Jimmy Choo, der af mange er kendt for sine stiletter og omtale i tv-serien "Sex and the City", hvor det er yndlingsskomærke for hovedpersonen, Carrie Bradshaw, og veninderne.

Jimmy Choo blev børsnoteret i oktober 2014 til 140 pence per aktie. Tirsdag steg aktien 17 pct. til 228,25 pence.

I den modsatte grøft fandt man den finske papir- og skovkoncern UPM-Kymmene, der faldt 7,5 pct. oven på et sløjt regnskab.

/ritzau/FINANS