Aktier: B&O ventes i fokus i påskestille marked

Det tegner til en fortsat påskestille dag på det danske aktiemarked tirsdag - måske med en lille pil op. Og måske der kan komme lidt sving i Bang & Olufsen-aktien efter meldingen fra den potentielle køber - selskabets samarbejdspartner i Kina og storaktionær, Sparkle Roll.

Ellers er der er ikke de store retningspile for investorerne at orientere sig efter, da der ikke er kommet væsentligt nyt siden mandag i den i forvejen lidt handelstynde uge. Europæiske aktiefutures peger svagt op.

Futures på det toneangivende tyske aktieindeks ligger ved åbningen 0,1 pct. højere. Futures på de tre store amerikanske indeks peger ned med 0,2 pct. S&P 500-indekset lukkede dog lidt højere end niveauet ved dansk lukketid. Det lukkede i 2051,60 mod et niveau omkring 2048 mandag kl. 17.

Tirsdag formiddag kan PMI-tal fra en række europæiske lande, eurozonen samt ifo og ZEW-tal fra Tyskland give handelsinspiration.

B&O I FOKUS

Bang & Olufsen ventes i fokus, efter at selskabets kinesiske samarbejdspartner Sparkle Roll, der i forvejen ejer 5,57 pct. af selskabet, har bekræftet, at det er i dialog med B&O om et købstilbud på hele selskabet. Sparkle Roll vil gerne købe B&O til "en fornuftig pris der afspejler selskabets potentiale, men også den markante usikkerhed og de investeringer, der kræves for at sikre fortsat udvikling og vækst".

Bang & Olufsen lukkede mandag i 68,50 kr. efter et fald på 4,2 pct. I slutningen af november offentliggjorde B&O at der var forhandlinger i gang med en mulig køber. Det sendte aktien op fra godt 55 kr. til 72,50 kr. Siden da har den højest været i 83,50 kr., - et niveau, der blev nået 29. december.

FLERE ÆNDREDE KURSMÅL

Herhjemme er det derudover primært bankers ændringer af kursmål for diverse aktier, investorerne kan bide mærke i, ligesom dagen kun byder på regnskaber fra en række mindre selskaber: Firstfarms, NTR, Skako og Prime Office.

ISS var i rekord mandag, da aktien steg 0,5 pct. til 253 kr. Det var den fjerde stigning i træk, og aktien viser sig immun over for markedsuro.

Danske Bank blev politianmeldt af Finanstilsynet mandag, fordi banken ikke har været god nok til at bekæmpe hvidvask af penge og terrorfinansiering. Aktien lukkede alligevel 0,2 pct. højere i 184,90 kr. Ifølge Jyllands-Posten begyndte banken først for alvor at gøre noget ved sagen, efter at tilsynet havde været på besøg. Banken kan til gengæld glæde sig over, at dens image er på vej op og har overhalet kriseramte Nykredit ifølge en opgørelse foretaget af Yougov for Børsen.

Topscorer imagemæsigt er dog bankklassens frække dreng, Jyske Bank, der steg 0,1 pct. mandag til 303,40 kr.

Novo Nordisk faldt mandag 1,6 pct. til 360,50 kr., da selskabet betalte udbytte. I kroner var faldet 6 kr. Udbyttet var 6,40 kr., så reelt steg aktien 0,40 kr. Morgan Stanley har givet aktien et lavere kursmål på 430 kr. mod tidligere 461 kr. Anbefalingen er fortsat ”overvægt”, viser data fra Bloomberg.

Chr. Hansen har fået hævet sit kursmål af Société Générale til 427 kr. fra 411 kr., mens anbefalingen ”hold” gentages. Aktien faldt 0,4 pct. til 426 kr.

Nordea, som var blandt bankerne, der hjalp med børsnoteringen af Scandinavian Tobacco Group, STG, har indledt dækning af selskabets aktie med anbefalingen "køb". Det fremgår af Bloomberg News. Kursmålet for aktien er 125 kr. I mandagens handel faldt STG-aktien med 0,4 pct. til 105 kr. Der er nu tre banker, der dækker STG. JPMorgan og Danske Bank anbefaler henholdsvis "neutral" og "hold".

Zealand Pharma, der steg 3,8 pct. til 122 kr. mødes til gengæld med et lavere kursmål fra analytikerne i Goldman Sachs. Det er sat ned til 185 kr. fra 200 kr., mens anbefalingen "køb" gentages, fremgår det af data fra Bloomberg.

Genmab, der faldt 0,3 pct. til 816,50 har sat gang i nye studier af kræftmidlet Daratumumab, som i denne omgang skal testes i kombination med Roches forsøgsmiddel Atezolizumab.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk