Aktier: B&O og Lundbeck banket ned i svagt positivt marked

Det danske marked oplever onsdag endnu en sommerstille dag. Der bliver dog tildelt pæne kurstæsk til Bang & Olufsen for endnu et underskud og til Lundbeck efter en dobbelt amerikansk nedjustering fra Bank of America. Mærsk-aktierne sejler videre i positivt territorium for fjerde dag i træk.

Bang & Olufsen kom med årsregnskab 12. juli ARKIVFOTO 2011 af B&O Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Struer-virksomheden B&O offentliggjorde regnskab for 2016/17. Det var blandede resultater, som topchefen, Henrik Clausen, præsenterede for fjerde kvartal. Godt nok steg omsætningen til 785 mio. kr. mod 696 mio. kr. i kvartalet i 2015/16, men bundlinjen efter skat bød på et underskud på 119 mio. kr. mod et underskud på 86 mio. kr. i den tilsvarende periode for et år siden.

Ud over de rå tal har B&O løftet sløret for udsigterne for det netop indledte 2017/18-regnskabsår, hvor B&O venter en omsætningsvækst på omkring de 10 pct. mod 12 pct. i det netop overståede år.

B&O falder med 7,9 pct. til 105,50 kr.

Overordnet set ligger det danske aktiemarked 0,4 pct. højere i indeks 1161,40 målt på C20 Cap. Også ude i Europa er er der positive tendenser, og typisk ligger de toneangivende landeindeks højere end i Danmark.

»Det er fortsat et sommerstille marked, og det vil det være en uge eller to endnu,« vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

Han påpeger dog enkelte nyheder, der påvirker i Danmark, og ud over B&O-tal er det anbefalingsændringer og et bankregnskab fra Norge.

Der er i C20 selskabsnyt fra FLSmidth, der er på vej til at købe en del af konkurrenten Sandviks aktiviteter inden for mineindustrien. Det danske selskab køber de dele af Sandviks division Mining Systems, der arbejder "tættest på minen" med udstyr til overjordisk minedrift og håndtering af mineraler.

»Med overtagelsen får FLSmidth direkte adgang til alle nøgleprocesser og -udstyr, og koncernen vil kunne digitalisere hele værdikæden og dermed sikre bedre udnyttelse af sine førende teknologier,« skriver FLSmidth i en meddelelse.

Der nævnes intet beløb for købet, som ventes gennemført ved udgangen af 2017, hvis de relevante myndigheder godkender sagen.

FLSmidth-aktien stiger 0,4 pct. til 412 kr.

Novozymes får opmærksomhed fra Exane BNP Paribas, der har indledt dækning med et positivt syn på aktien. Finanshuset begynder med anbefalingen "outperform", fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet bliver i samme ombæring sat til 345 kr. Novozymes stiger 0,4 pct. til 278 kr.

Lundbeck får en ordentlig én på sinkadusen af analytikerne hos Bank of America - Merrill Lynch, og det sender aktien til bunds i C20. Efter at have set på potentialet i aktien er anbefalingen sablet ned til "underperform" fra tidligere "køb". Samtidig sænkes det langsigtede kursmål til 330 kr. fra tidligere 350 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Lundbeck-aktien falder 3,6 pct. 372,50 kr.

Inden kæberasleren havde Lundbeck tre købsanbefalinger, mens seks var på "hold", og ni analytikere havde en salgsanbefaling.

A.P. Møller-Mærsk har haft en god uge, og faktisk er B-aktien siden torsdag i sidste uge steget med 6,3 pct. Onsdag middag fortsætter aktien op med 1,4 pct. til 14.140 kr. - det er højeste niveau siden foråret 2015. Investorerne lader til at have dæmpet frygten over effekterne af hackerangrebet for to uger siden, mens olieprisen gradvist kravler opad.

»Der er kommet nyt til bankerne i form af et bedre end ventet regnskab fra norske DNB. Det tegner godt for Danske Bank og Nordea, der er regnskabsaktuelle i næste uge,« siger Ole Kjær Jensen.

Nordea stiger 1,4 pct. til 86,20 kr., og Danske Bank stiger 0,3 pct. til 255 kr.

Finansielle aktier kan også få fokus mod slutningen af ugen, når de amerikanske giganter Citigroup, Wells Fargo og Bank of America leverer halvårstal. Storbanken HSBC har droppet dækningen af dem begge, fremgår det af data fra Bloomberg News. Det sker for begges vedkommende med anbefalingen "hold".

Uden for C20 meldes der om købere til svenskernes aktiepost på 17 pct. af SAS. Det skulle ifølge den svenske avis Affärsvärlden være et investeringskonsortium, der har set sig lun på aktieposten - men finansieringen er ikke på plads, og processen forsinkes hele tiden.

SAS-aktien falder 1,3 pct. til 14,80 kr.

Tryg har efter et godkendt regnskab tirsdag fået sænket anbefalingen af Jyske Bank til "køb" fra "stærkt køb" med et uændret kursmål på 156 kr. SEB Equities bankede også anbefalingen på selskabets aktie ned til "hold" fra "køb". Kursmålet sættes til 150 kr.

Tryg steg med 3,6 pct. tirsdag, men onsdag falder aktien med 2,1 pct. eller 3,10 kr. til 142,50 kr. Dog handles aktien eksklusiv udbytte på 1,60 kr., så det reelle fald er på 1,50 kr.