Aktier: B&O kommer i fokus efter direktørskifte

Bang og Olufsen skal have ny direktør, for Struer-selskabet skifter den nuværende direktør, Tue Mantoni, ud med Henrik Clausen 1. juli, oplyser selskabet. Og dermed har selskabet bragt sig selv i fokus i tirsdagens handel, når det danske aktiemarked åbner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Bang og Olufsen skal have ny direktør, for Struer-selskabet skifter den nuværende direktør, Tue Mantoni, ud med Henrik Clausen 1. juli, oplyser selskabet. Og dermed har selskabet bragt sig selv i fokus i tirsdagens handel, når det danske aktiemarked åbner.

Direktørskiftet kommer i forbindelse med flere ændringer i selskabet. For snart to uger siden besluttede selskabet at afslutte dialogen med kinesiske Sparkle Roll om et købstilbud af hele virksomheden, efter at den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der ejer Sparkle Roll, ikke længere skulle se behov for fuldt ejerskab. Qi Jianhong kontrollerede ifølge Bloomberg på det tidspunkt omkring 18,7 pct. af aktierne i B&O.

Samlet ser det dog ud til, at det danske aktiemarked vil åbne fladt med lille positivt fortegn. Det tyske DAX-futures stiger med 0,2 pct. klokken 8.15.

Mandag sluttede det danske aktiemarked i røde tal, hvor kun Pandora-aktien trodsede den negative stemning i markedet. Samlet set faldt det danske C20 Cap-indeks 0,9 pct. til 997,57 på ugens første dag.

AMERIKANSKE REGNSKABER PRÆGER BILLEDET

- Vi fik en negativ start på ugen - men samlet forventer jeg, at hele ugen får en lidt flad udvikling. Markedet kommer til at svinge lidt frem og tilbage påvirket af især den amerikanske regnskabssæson, hvor 185 selskaber kommer med regnskaber i denne uge i S&P-indekset, siger Ib Fredslund Madsen, der er senioraktiestrateg i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Det er simpelthen regnskaberne, der driver markedet i øjeblikket. Og selvom indtjeningen indtil har vist sig at være faldet med 8 pct. i snit, så reagerer investorerne positivt, for det er ikke så meget, som man havde forventet, siger han.

Der kan fortsat komme fokus på Pandora tirsdag, efter at selskabet har fået anbefalingen "outperform" af RBC Capital Markets, der indleder dækning af aktien og sætter kursmålet til 1100 kr., viser data fra Bloomberg. Pandora-aktien lukkede mandag i 841,50 kr. efter en stigning på 2,9 pct.

Både Novozymes, der faldt med 1,4 pct. til 314,10 kr., og Chr. Hansen, der dykkede med 0,8 pct. til 408 kr. mandag, har tirsdag morgen fået branchenyt fra den amerikanske kemikoncern Dupont, som kom ud af første kvartal med et markant bedre ordinært overskud per aktie end ventet ifølge Bloomberg News. Omsætningen endte også bedre end ventet i perioden.

Exiqon, der steg med 0,6 pct. mandag til 17,80 kr., kommer tirsdag med regnskab for første kvartal. For helåret venter selskabet en omsætning på cirka 180-185 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på cirka 15-20 mio. kr. Også Grønlandsbanken, hvis aktie ligger i 600 kr., kommer med tal for årets første tre måneder tirsdag. Op til dette venter banken for hele 2016 et resultat før kursreguleringer og nedskrivninger i niveauet 125-145 mio. kr.

BANKER STÅR PARAT

Onsdag kommer der for alvor gang i banksektoren, hvor Nordea, der faldt med 2,4 pct. til 64,25 kr. mandag, og Sydbank, der droppede med 1,5 pct. til 178,80 kr., kommer begge med regnskaber for første kvartal onsdag morgen, og dermed bliver tirsdag den sidste mulighed for investorerne til at positionere sig forud for kvartalsregnskaberne.

- Der kommer i løbet af ugen en række bankregnskaber. Og ser vi mod USA, er der kommet en del regnskaber allerede fra især investeringsbanker. Siden 11. april har den sektor ligget som den anden bedste i USA, - og man kan måske forvente, at de danske banker vil på i samme retning, siger Ib Fredslund Madsen.